Felrobbant a lengyel rendőr-főkapitányság varsói székhelyén egy ajándéktárgy, amelyet a szervezet élén álló Jaroslaw Szymczyk ukrajnai látogatása során kapott – közölte csütörtökön a lengyel belügyi tárca.

A robbanás még szerda reggel történt a rendőrfőkapitány irodájával szomszédos helyiségben – tudatták. Mint hozzátették, az ajándékot Szymczyk december 11-12-i ukrajnai munkalátogatása során kapta a helyi ukrán hatóságok egyik főnökétől.

A rendőrfőkapitány könnyű sérüléseket szenvedett, szerda óta kórházban van megfigyelésen. Könnyű, de kórházi kezelést nem igénylő sérüléseket szenvedett az intézmény egyik munkatársa is – áll a közleményben.

Az ügyet az illetékes lengyel szolgálatok és az ügyészség vizsgálja, Lengyelország magyarázatot kért az ukrán féltől.

Csütörtök délelőtt Mariusz Ciarka, a rendőr-főkapitányság szóvivője a PAP hírügynökségnek megerősítette a korábbi médiaértesüléseket, miszerint a robbanás következtében az épületben megrongálódott az őrszolgálati szoba mennyezete.

Forrás: MTI

Fotó: AFP/Artur Widak

2022 plusz:

Ha támogatómnak, barátomnak esetleg vicces ajándékot akarok adni, akkor nem robbanó szerkezetet rejtek a dobozba, hanem mondjuk egy bohócot, amelyik kinyitáskor rugón kiugrik. Hogy az ukrán fél mivel magyarázza ezt a meglepetés csomagot, az nyilván érdekesség számba fog menni, ha egyáltalán tudnak magyarázatot adni rá. Azt csak remélni lehet, hogy ezt nem akarják az oroszok nyakába varrni – ahogy már arra többször volt példa –mert egy ilyen bohóckodáson szétröhögné magát a világ.