Nyomozást rendelt el a BRFK gazdasági és korrupciós bűncselekmények elleni főosztálya a Jobbik, illetve a Jobbik balliberális társai ellen – tájékoztatott Toroczkai László, aki szeptemberben tett feljelentést. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a bizonyítékok felvetik a külföldi titkosszolgálat megjelenését is egy magyarországi választási kampányban.

„Megállt az alapos gyanú azok alapján a bizonyítékok alapján, amit én átadtam” – mondta Toroczkai László, miután nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági és korrupciós bűncselekmények elleni főosztálya a Jobbik, illetve a Jobbik balliberális társai ellen.

Toroczkai László az M1-en elmondta, szeptemberben tett feljelentést, miután tudomására jutott, hogy a 2019-es EP-választáson a választás rendje elleni bűntettet követhettek el, a Mi Hazánk Mozgalom rovására. Kijelentette: „felveti azt a gyanút, hogy akár külföldi titkosszolgálatok is beavatkoztak, szintén bűncselekményeket elkövetve, a magyarországi választásokba”.

Toroczkai László két olyan ügyről számolt be korábban, a választásokba való beavatkozásról szólnak. Az egyik eset a Mi Hazánk elnökének Facebook-letiltásával és a személyének veszélyessé nyilvánításával függött össze. Elmondása szerint Szabó Gábor, a Jobbik volt pártigazgatója 2019 májusában utasította a közvetlen munkatársait, hogy szervezetten jelentsék az oldalát.

A Magyar Nemzet arra emlékeztet, hogy a bizonyítékokból kiderül: egy DK-s kapcsolaton keresztül mindezt előre megbeszélték a Facebook egyik magas szintű munkatársával, amit a Jobbik és a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz köthető DatAdat Kft. kapcsolatrendszerén keresztül intézhettek.

A másik ügy is a 2019-es EP-választással függött össze. Egy Fókusz nevű közvélemény-kutató csoport nevében több tízezer választópolgárt hívtak fel egy géphanggal, hogy a Kétfarkú Kutyapártra és a Mi Hazánk Mozgalomra ne szavazzanak, mert a két százalékos párt nem tud bejutni az EP-be. Ebben az ügyben is előkerült a DataAdat Kft. neve, miután a választók listáját ettől a cégtől szerezhették meg – állítja Toroczkai László.

A Magyar Nemzet korábban arról számolt be, hogy a Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnökhöz köthető DatAdat-cégcsoport volt a baloldali választási kampányának központi agya, ahol találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint a kampánytechnika. Toroczkai László szerint ez a cég pontosan ugyanaz, amely most a guruló dollárok és a baloldal amerikai finanszírozása kapcsán került be a híradásokba.

„Ez az eljárás, amit itt végrehajtottak, ez egy szervezett volt, a Jobbik pártigazgatója egészen biztosan volt – ugye konkrétan is megjelöltem a feljelentésben. Ez egy csalássorozat volt, ami nem befolyásolta a Parlamenti választásokat, a Mi Hazánktól biztos, hogy így elvettek szavazatokat, de valószínű, hogy a Kétfarkú Kutyapárttól is” – mondta.

A Bajnai Gordon volt miniszterelnök által fémjelzett DatAdat-tal összefüggésben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanújával folytat eljárást.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: Illusztráció / Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszédet mond a párt Rendet Borsod megyében! címmel tartott demonstrációján Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal épülete elõtt 2020. február 16-án.