Horn Gyula örökségét vinné tovább az MSZP a nemzeti összetartozás terén (lásd a videóban). Noha az MSZP 2004-ben még azért kampányolt, hogy ne kaphassanak állampolgárságot a külhoni magyarok.

Már fontosak a határon túli magyarok és a Horn Gyula-i példát követné az MSZP a nemzeti összetartozás építésében – idézte Komjáthi Imre, a párt társelnökének ATV-s nyilatkozatát a Hír TV. Horn Gyula a szocialisták emblematikus politikusa volt akkor, amikor 2004-ben azért kampányolt az MSZP, hogy ne kaphassanak állampolgárságot a külhoni magyarok – hangzott el a csatorna híradójában.

A Hír TV összeállításában azt is felidézte, hogy Bangóné Borbély Ildikó egykori MSZP-s országgyűlési képviselő még óriásplakátokon is hirdette, hogy nemmel kell szavazni a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson. Sőt 2019-ben is azt mondta:

nem bánta meg.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc, az MSZP akkori miniszterelnöke szintén azzal riogatott, hogy 23 millió román vendégmunkás árasztaná el egy eredményes népszavazás után Magyarországot.

Gyurcsány Ferencék nem tekintik egyenrangú félnek a külhoniakat.

A baloldal és Gyurcsány Ferenc nem anyaországiakkal szembeni ellenszenve később sem hagyott alább: 2017-ben a Demokratikus Koalíció elnökeként népszavazással fosztották volna meg szavazati joguktól nemzettársainkat. De Gyurcsány Ferencék azóta többször is jelezték, nem tekintik egyenrangú félnek a külhoniakat – hangsúlyozták a Hír TV Híradójában.

Civilek Infó: Horn Gyulát nemzetintegráló személyiségnek beállítani, ahogy azt Komjáthi Imre teszi, egyszerűen közröhej. Nem csak kampányolt a kettős állampolgárság ellen, de egyik vezető személyisége volt a Kádár János vezette kommunista pártnak, amelyik legszívesebben azt is elhallgatta volna az internacionalizmus jegyében, hogy a határon túl élnek magyar emberek, akiknek amúgy ezer éve ott a szülőföldjük. Megkötötte persze gyorsan az alapszerződéseket, nehogy egy későbbi konzervatív kormány komoly feltételeket szabjon a területrabló államoknak. Hát most az MSZP integrálna a nagy öregje nyomán. Nem kellene!

Forrás: Mandiner

Kiemelt kép: képernyőkép