Belharc a Soros-univerzumban: munkahelyi bántalmazás, megalázás, szexizmus az Amnesty International Magyarországnál. Az OpenDemocracy borította a bilit. Mindkét szervezetet Soros György támogatja.

Az Amnesty Internationalt volt munkatársai nemi megkülönböztetéssel vádolják – írta meg az OpenDemocracy. A cikkben arról írnak, hogy az Amnesty International magyar szekciójánál rendszerszintű volt a munkahelyi bántalmazás, megalázás, szexista megjegyzések és a szexizmus.

„Sluszpoén” a történetben, hogy az Amnesty International pont az állítólagos események közben adott ki egy munkahelyi bántalmazásról, nemi alapú diszkriminációról szóló 56 oldalas tanulmányt/jelentést „Nem lehet megkerülni: Nemi alapú diszkrimináció a magyar munkahelyeken” címmel,

amiben felszólították a hatóságokat és munkáltatókat, hogy lépjenek fel a megszüntetése érdekében.

Az öt nő közül kettő állítása szerint a szervezetnél szerzett tapasztalataik miatt a trauma pszichés és fizikai tüneteitől szenvednek.

A cikkben említésre kerül állítólagos mérgező munkakörnyezet is. A 37 éves Gere Zsófia arról beszélt, hogy nemi alapú diszkriminációt tapasztalt, amikor 2019-ben gyermekvállalás után visszatért az AI irodavezetőjeként dolgozni. Elmondta, hogy egy rutinszerű munkahelyi teljesítményértékelés során

az egyik vezetővel megkérdezték tőle, hogy mikor hagyja abba a szoptatást,

valamint a menedzser azt javasolta neki, hogy dolgozzon inkább részmunkaidőben, csökkentett fizetésért. Ezek után Gere munkahelyet váltott, amikor a menedzser jelezte, hogy sok barátja van Gere új munkahelyén, amit Gere megfélemlítési kísérletként értékelt.

Gere azt állítja, hogy megkérték,

írjon alá egy titoktartási nyilatkozatot, amely szerint nem tapasztalt diszkriminációt az AI-nál, és nem ez volt az oka a felmondásának.

Azért írta alá a titoktartási nyilatkozatot – amelynek megszegése esetén 2500 eurós büntetést szabtak ki rá –, hogy felgyorsítsa távozását.

Mérő Vera 2019 júliusáig volt az AI Magyarország kampánykoordinátora. Mérőt a cikk szerint kritizálták az angol nyelvtudása miatt, egy másik alkalommal pedig azt mondták neki, hogy

nem vagy olyan jó kampányoló, mint amilyennek gondolod magad”.

Volt olyan is, hogy egy menedzser lekicsinyelte az egyik megszólaló nő magas rangú bíróval történő találkozását azzal, hogy megnézte az öltözékét, és megkérdezte: Ó, flörtölt veled?”.

A cikkben megfogalmazott vádakra válaszul az AI nemzetközi titkársága a maga, az AI Hungary és az AI Hungary igazgatótanács nevében összehangolt választ küldött az openDemocracy-nak. Bár az egyes HR-ügyeket nem kívánták kommentálni, azt mondta, hogy

az AI-nál nem tolerálják a nemi diszkriminációt és a visszaéléseket, és hogy mindkettővel kapcsolatos állításokat rendkívül komolyan veszik.

Civilek Info:

Nyilvánvaló, hogy a Soros által támogatott szervezetek, melyek most egymásnak estek, folyamatosan túltolják a biciklit. Alapvető céljuk és küldetésük, hogy politikai tőkét kovácsoljanak az általuk felállított szabályrendszerekből. A lényeg, hogy elégedetlenséget szítsanak, frusztrálják a társadalmat és elég puhák legyenek ahhoz, hogy lehessen így is meg úgy is érteni őket. Ha egy lélegzetelállítóan csinos nő vagy férfi lép be egy irodába, miért ne lehetne őszintén azt mondani, milyen csinos vagy ma, vagy milyen jól öltözött? Szerintem azzal sincs baj, ha valakinek kritizálják az angol nyelvtudását. Édes Istenem, mindig van mit tanulni! A flörtölt veled, vagy a mikor hagyod abba a szoptatást persze durva, mert konkrétan semmi közük hozzá. Ez sem egyenjogúsági, vagy szexista kérdés, hanem bunkóság. Nos, most a saját csapdájukba estek a nagy normagyártók. Nehéz politikailag hitelesnek lenni, meg nagy demokratának, ha a meghirdetett programjaim folyamatosan nálam buknak meg. Vagyis van egy szervezet, ahol szexista megjegyzéseket tesznek, gyalázzák a nőket, ellehetetlenítik a munkájukat, belegázolnak becsületükbe, nyomást gyakorolnak rájuk. Ráadásul ezek az emberek pont ezekre a problémákra és így vannak érzékenyítve. Láthatjuk, még az öngyilkosságig is eljutnak. Akkor ezt most hogy? Soroséknál mindenki frusztrál mindenkit?

Főnök, nem kellene inkább a normalitásra nyitottnak lenni annak a híres utópista világtársadalmának?

Forrás: mandiner.hu

Kiemelt kép: MTI