Orbán Viktor maradt Európa utolsó mohikánja, az egyetlen politikus, aki képes nyíltan hangot adni véleményének, nem fél a globalista baloldalt csodáló csőcselék meglincselésétől – írja véleménycikkében Adrian Onciu, az Opozitia.net román portál publicistája (a képen). 

A szerző ‘A davosi globalistáknak az igazság csak hallucináció lehet’ című írásában élesen bírálja a fősodrú bukaresti médiát, amiért rendszeresen putyinistának, oroszbarátnak nevezik a magyar miniszterelnököt, nyilatkozatait pedig pejoratív jelzőkkel idézik.

Mint írja, az utóbbi három évben futószalagon szállított hazugságáradat eredménye, hogy a meztelen igazság ismertetését hallucinációként emelgetik. Onciu szerint Orbán Viktor az utolsó vezető, akire a szabad európaiak viszonyítási pontként tekinthetnek. – Ha úgy tetszik, ő Novak Djokovics megfelelője a politikában. Több olyan vezető nélkül, mint Orbán, a konzervatív Európának kevés esélye marad. Ezt teljes meggyőződéssel állítom – fogalmazott a publicista.

Adrian Onciu cikkében idézi a decemberi nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott miniszterelnöki értékelést a háborúról, s egy románul feliratozott videót is mellékelt a szöveges beszámolóhoz. A helyzetismertetésről, a béketárgyalások elkezdésének fontosságáról szóló üzenetekről a publicista úgy véli, azok egyszerű, a világűrből is látszó igazságok. – Mégis, a románoknak és az európaiaknak azt állítják, hogy ezek „hallucinációk”. Hogy Orbán egy „autokrata”, „oroszbarát” vezető, a mészáros Putyin barátja. A tény, hogy a magyarok támogatják őt, nyilván szomszédaink méretes tévedése lehet csupán – írja Onciu.

A teljes cikk a Magyar Nemzetben, itt olvasható.

Szerző: Pataky István

Kép: Facebook