Homokfúvott üvegen keresztül nem láthatjuk a mögötte folyó tevékenységeket. Ezzel a jelenséggel találkozhatunk az Átlátszónet Alapítvány és az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft fonódó, közös munkája során. Független civil szervezetnek vallják magukat, azonban látványosan lógnak a Soros pénzügyi birodalom köldökzsinórján.

Meg sem kérdőjelezhető, hogy oknyomozói munkájukat kik irányítják. Hab a tortán még az úgynevezett KiMitTud csatornájuk, amelyen keresztül buzdítanak anonim be-feljelentésekre. Kíváncsiságukat nem kímélve 2021-ben egy év alatt 2727 adatigénylést bonyolítottak, 5372 adatgazda elérhetőségét igénybe véve, munkájukat megzavarva. Járulékos költségeik magasra rúgnak. Sebaj, mert vannak támogatók, akiknek a magyar emberek többségi akarata, becsületes, dolgos munkája nem számít akkor, ha politikai és gazdasági érdekeiket óhajtják érvényesíteni.
Az „Átlátszóknak” lehetősége volt az országgyűlési választások előtt szervezetüket 7-ről 12 főre duzzasztani amellett, hogy ügyvezető tulajdonosuk bérköltsége is közel háromszorosára emelkedett. Közhasznúságukat azzal cizellálják, hogy tevékenységüket korrupció elleni fellépésnek titulálják és legfőképpen a legitim kormányt és a magyar tulajdonú vállalkozásokat pécézik ki. Kikért és kikényszerített adatokat továbbítanak saját bevallásuk szerint nemzetközi és más
szervezeteknek, akik ezeket csatolt áruként ideológiai céljaik javára fordítják. Alá kell húzni, hogy külföldi érdekeltségek törvényeink szerint magyar közérdekű adatokat egyenesen nem kérhetnek ki.

Problémájukat megoldják az „Átlátszók”.

A Benevity cégen keresztül gyűjtött adományaik anonimok, ki tudja, honnan érkeznek. Nem elhanyagolható annak a tisztázása, hogy milyen külföldi források nyújtják a fedezetet. Van-e adóelkerülési vagy pénzmosási szándékuk. Az általunk kért „Átlátszók” és Benevity közötti szerződés nyilvánosságra hozása nem megkerülhető arra hivatkozással, hogy a donorok csak kispénzű magánszemélyek. Ezt a változatot már ismerjük a hazai dollárbaloldal hivatkozásából. Az adománygyűjtő szervezet mögött nemcsak civil támogatók, de offshore cégek, vagy akár állami intézmények is megbújhatnak. A közérdekű adatigénylések élén állóktól ezért várjuk a szerződést, és ha nem kapjuk meg, élni fogunk „népszerű” fogásukkal és pert kezdeményezünk. A pénzügyi jelentésbe és a mérlegbe beállított átutalások kezdő- és végpontja igazolhatja csak az elszámolások hitelességét.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az „Átlátszók” illatos tusfürdőt használnak a mosakodáshoz, de az is lehet, hogy a bőséges kádfürdő sem lesz elég a közvéleménynek.

Forrás: Cöf-Cöka közleménye

Kiemelt kép: Origo