Cseri Tamás, hódmezővásárhelyi fideszes képviselő számolt be arról közösségi oldalán, hogy Márki-Zay Péter, a város polgármestere milyen kijelentést tett vele szemben a csütörtöki közgyűlésen.

A városatya bejegyzésében felidézte, hogy néhány évvel ezelőtt egy Facebook-kommentben Márki-Zay polgármesterségét egy vígjátékból vett idézettel minősítette. „Márki-Zay polgármestersége olyan, mint sajtreszelővel… enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas” – fogalmazott korábban a képviselő.

Ennek apropóján a Márki-Zay a csütörtöki közgyűlésen „más férfiak nemi szervéről ábrándozó aberrált perverznek”  nevezte Cserit. 

Márki-Zay szó szerint úgy fogalmazott: „Tamás, ha valaki másnak a nemi szervéről ábrándozik, és erről nyilvánosan posztol a helikopterezéssel meg sajtreszelővel, az aberrált! Az perverz, igen! Ez a mi értékrendünkbe nem fér bele. Mint ahogy az sem fér bele, amit az előbb mondott nyilvánosan. Egyszerűen ez gusztustalan, aberrált! Ne haragudjon! Nem normális!” 

Erre a fideszes képviselő úgy reagált a posztban, hogy „az egy dolog, hogy polgármesterünk fejében súlyosan össze lehetnek keveredve a nemiséggel kapcsolatos kérdések, ha képtelen ezt a filmszöveget értelmezni. Az viszont egy sokkal komolyabb probléma, hogy ilyen ocsmányul képes minősíteni ellenfeleit a közgyűlési vitában, városunk dísztermében” – hívta fel a figyelmet.

Cseri azzal folytatatta, hogy „az is elítélendő, mikor aberráltnak, idiótának, fogalmatlan hülyéknek nevezi a fideszes képviselőket, az embereket pedig gombának, beszűkültnek, tudatlannak. De azért valahol, csak kellene már húzni egy határt! Hová fogunk így eljutni?

Legközelebb ki kell rakni a 18-as karikát, mikor közvetítik a közgyűlést, mert ez a szerencsétlen férfi nemi szervekről delirál?” – tette fel a kérdést a fideszes képviselő.

„Észbontó hová jutott az utóbbi években, és még messze nem látszik a vége…” – zárta gondolatait Cseri Tamás. A párbeszédet a Zayos Bukta vásárhelyi szembesítő Facebook-oldal osztotta meg hírfolyamában.

Forrás: Mandiner

Kép: MTI