Élesen és határozottan bírálta a gender-ideológiát egy minapi, argentin lapnak adott interjújában Ferenc pápa. A teljesen egyértelmű pápai megnyilatkozás valahogy elkerülte a liberális sajtómunkások figyelmét, akik azonnal felkapják a fejüket, ha a pápa – a katolikus tanítással teljes összhangban – arra hív fel, hogy minden felebarátunkat szeressük, az eltérő szexuális identitású személyeket is. Nagy különbség van az egyes ember és a lobbi között, mutatott rá ismét a szentatya.

Róma magyarországi látogatásra készülő püspöke a La Nacion című lapnak adott interjújának rögtön az elején arról beszélt,

„a gender-ideológia korunk legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítása”.

A lapnak válaszolva Ferenc pápa cáfolta, hogy a nemek kérdéséről szóló szövegen dolgozna, ugyanakkor hangsúlyozta, azért beszél erről a kérdéskörről, mert vannak kissé naiv emberek, akik azt hiszik, hogy ez a haladás útja,

és nem tesznek különbséget a szexuális sokféleség vagy a különféle szexuális lehetőségek tiszteletben tartása és a nemek antropológiája között”.

Rámutatott, mindez azért veszélyes, mert „megsemmisíti a különbségeket, valamint a férfi és nő értékét, ezáltal pedig megsemmisíti az emberiséget”. Mint mondta, a különbségekben lehetséges a növekedés, a gender antropológiája (amely természetesen teljes ellentétben áll a keresztény antropológiával és a katolikus egyház tanításával – a szerk.) és ideológiája pedig „felhígítja a különbségeket, és uniformizálja a világot, unalmassá és egyformává teszi”, amely pedig ellenkezik az ember hivatásával.

A beszélgetés során Ferenc pápa megjegyezte azt is, hogy megnyilatkozásai során minden alkalommal különbséget tesz aközött, hogy mi az eltérő szexuális irányultságú emberek lelkipásztori szükséglete, és mi a gender ideológia. „Ez két különböző dolog” – hangsúlyozta a szentatya.

Amikor a La Nacion római tudósítója, az interjút készítő Elisabetta Pique felvetette, legutóbbi argentínai látogatásakor a hatóságok arra kérték, töltsön ki egy űrlapot, amelyen megjelölhette, hogy „férfi, nő, vagy nem bináris”, Ferenc pápa úgy reagált, mindez Robert Hugh Benson 1907-ben írt, A világ ura című regényére emlékezteti. Ebben a disztópiában a szerző egy olyan jövő vízióját vázolja fel, amelyben a különbségek eltűnnek, minden ugyanolyan, minden egységes és az egész világnak egyetlen vezetője van, mutatott rá Ferenc pápa.

Forrás és teljes cikk: Mandiner

Kiemelt kép: MTI/EPA/ANSA/Vatikáni Média)