Nyilván a románoknak nem tetszik az MLSZ UEFA-val egyeztetett döntése, mely nyomán be lehet vinni a labdarúgó válogatottunk meccseire a történelmi Magyarországot ábrázoló zászlót/címert.

A román labdarúgó szövetség simán lehazugozta a magyarokat, Csányi Sándor elnök pedig lakonikusan nem mondott erre semmit. No komment, kedves románok, nem mindig nektek ítél Európa, ha kicsit szokatlan is!

Hál’Istennek eljutottunk odáig, hogy a magyarok többsége hazájának tekinti a történelmi Magyarországot. És kormányuk is annak tekinti. Mindnyájan kénytelenek vagyunk elviselni azt, hogy az 1920-ban Trianonban, majd 1947-ben Párizsban elszakított területeinken – egyelőre – idegen impériumok regnálnak, de az utóbbi 12-13 évben komoly kormányzati törekvés van arra, hogy a határon túl és a diaszpórában elő magyarság ugyanúgy a nemzettest része legyen, maradjon, mint az anyaországbeliek.

Ezért épülnek újjá ezeken a területeken a templomok, ezért fontos az oktatás, a kultúra, a gazdasági befektetések és a magyar nyelv ápolása. Vagy ha tetszik ezért fontos a külhoni sport támogatása, biztatása, fejlesztése.

Bár a baloldal  végképp lemondott a haza egy részéről, végképp és visszavonhatatlanul, noha a kommunista genezis sokat tett arról, hogy hazánk szétszakítottságban éljen. Az internacionalista-globalista elvtársak között ma sincs megbánás, vagy bocsánatkérés, sem a régmúlt, sem a közelmúlt eseményei miatt.

Jól mutatja ezt a Gyurcsány-kabinet uszítása a kettős állampolgárságról szóló 2004-es referendum kapcsán.

Szavazzatok NEM-mel hirdették minden fórumon. A hecckampánnyal saját testvéreink ellen lázítottak, félelemkeltő jelszavakkal frusztrálták a hazai magyarságot. Mintha a külhoni honfitársaink egy ellenünk vonuló hadsereg részét képeznék, akik elrabolják munkahelyeinket, feldúlják a szociális juttatásainkat, a nyakunkra telepednek. Kihasználva azt a még akkor élő kádári reflexet, mely szerint 2-3 nemzedéknek elfelejtették megtanítani a kommunista iskolákban, hogy a határon túl történelmi területeinken is élnek jelentős számban és van ahol egy tömbben magyarjaink. Így Gyurcsány 23 millió román gazdasági menekültet vizionálhatott hazugságkampányában. Markánsan elutasították a kettős állampolgárság megadását, ezzel mély sebet ejtve a nemzet egységén.

Ők – jellemzően lenézéssel – továbbra is minden alkalommal kinyilvánítják, hogy a külhonban élő honfitársaink még csak szimbolikusan sem tartoznak a nemzethez. Azzal vádolják a Fideszt, hogy csupán a szavazatmaximálás miatt kedveznek nekik és kizárólag a politikai haszonszerzés a kormányzópárt célja.

Persze a határon túliak jól tudják, nem várhatnak semmit a hazai baloldaltól, hiszen folyamatosan megkérdőjelezik a kampányaikban még a létezésüket is. Romániában élnek, boldoguljanak ott ahogy akarnak! Ahogy a baloldalivá vedlett jobbikos fogalmazott: üveggyöngyökért megvehetőknek tarják őket.

A nemzeti kormány azonban pontosan tudja, hogy a határon túl is erőközpontokra van szükség. Egyik ilyen erőközpont a sport. Az utóbbi időben egyre több a román rasszista, magyarellenes megmozdulás a székely stadionokban, különösen a Sepsi OSK mérkőzésein, akik a román labdarúgó bajnokságban most a felsőházba kerültek és egyébként is komoly dobogós céljaik vannak ott az elitben, nemzetközi eredményekkel dicsekedhetnek és jelentős az utánpótlás nevelés is.

És sajnos nem csak a szurkolókkal van a gond. Egyik legutóbbi mérkőzésüket a játékvezető félbeszakította egy craiovai csapat ellen, mert elviselhetetlen magyargyűlölet áradt a lelátókról. Ezt követően a szövetség zöld asztalnál a székelyeknek adta a három pontot. Naná, hogy ez felháborodást keltett a nacionalista táborban, így a szövetség meghátrált és újrajátszatta a mérkőzést. Hát a székelyek aztán odacsaptak, 4:0-ra verték a reklamálókat. Respect!

A zászló ügyre visszatérve: a Facebook népe toleráns és felajánlotta Romániának, hogy ők is nyugodtan használhatják a történelmi Románia térképét a meccseken. Ha kérik, biztos lehetővé teszi az UEFA.
Forrás: Wikipédia

Forrás: Wikipédia

Szerintem szívesen látnánk a magyar szurkolókkal egyetemben egymás mellett kifeszítve a két történelmi lobogót, egy válogatott meccsen.

Bródyval szólva: akkor lennék boldog!

Kiemelt kép: Facebook