Miután Gyurcsány Ferenc március végén arról beszélt, hogy szerinte Karácsony Gergely nem teljesíti hazafias kötelezettségét azzal, hogy a kormány elleni küzdelembe nem hajlandó belevinni Budapestet, Karácsony Gergely pár napra rá be is jelentette, hogy bekeményít, ismét csődöt vizionált Budapesten és közölte, hogy „beszünteti a kormány finanszírozását”, azaz, hogy nem fizet több szolidaritási adót.

Kálmán Olga, a DK árnyékkormányának szóvivője a hétfői árnyékkományinfón a következőképpen reagált a fejleményre: „Ha a budapesti főpolgármester így dönt, akkor azt nem tudjuk máshogy értékelni, mint hogy helyes cselekedet volt.”

A Mediaworks kérdésére, Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszer ugyanakkor azt mondta, hogy nem látja, hogy Karácsony eddigi hozzáállása megváltozott volna, csak egyszerűen arról van szó, hogy a főváros nem tud tovább fizetni. Az árnyékkormányinfón téma volt a pápa látogatása is.

Molnár Csaba azt mondta, hogy lesznek olyan DK-s politikusok, akik elfognak menni az eseményre, de központilag a párt nem fogja képviseltetni magát.

Mint emlékezetes, Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévéinterjúban arról beszélt, hogy „egy darabig bérmálkozott”, ezért kézenfekvő volt a kérdés, hogy a pártelnök részt vesz-e az ünnepi eseményen, ezt azonban Molnár Csaba nem tudta megmondani.

Forrás: Magyar Nemzet

Kép: Origo