Több külföldi sajtóorgánum is úgy értesült, hogy lelőtték Jevgenyij Prigozsin magángépét Moszkva közelében. Vélhetően a Wagner-vezér is a fedélzeten tartózkodott. A gépnek összesen tíz utasa volt, mindannyian meghaltak.

Tíz halottja van a Moszkvától északra lezuhant magánrepülőgépnek – az orosz polgári légiközlekedési hatóság szerint Jevgenyij Prigozsin is szerepelt az utaslistán – írja a Sky News.

Információikat az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál is megerősíti, amely szintén úgy tudja, hogy a fedélzeten ott lehetett a Wagner-vezér. Az incidens Tver településen történt.

A Moscow Times X-en (korábban Twitter) posztolt a történtekről, azt állítva, hogy a gépen ott volt Jevgenyij Prigozsin is. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának előzetes tájékoztatása szerint a fedélzeten tartózkodók mindannyian meghaltak – tették hozzá.

Az X-re felkerültek videók és képek is, amelyeken állítólag a lezuhant gép roncsai láthatók, fontos azonban megjegyezni, hogy egyelőre egyik felvételt sem sikerült megbízható, semleges forrásból ellenőrizni.

A Meduza nevű független orosz hírportál a Grey Zone Telegram-csatornára hivatkozva azt állítja hogy Prigozsin magángépét a légvédelem lőtte le. Ezt az információt hivatalosan még nem erősítették meg. A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint a Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség vizsgálatot indít az ügyben. Többek között azt is vizsgálják, Prigozsin vajon a gépen volt-e.

A BBC cikkében már tényként közli, hogy Jevgenyij Prigozsin is a gépen utazott és életét vesztette.

Kiemelt kép: Telegram/@concordgroup official