Rossz hírt kaptak az embervadászat miatt börtönben ülő szélsőbaloldaliak.

A több súlyos sérülttel járó, német bűnszervezet módszereivel elkövetett támadásokat még februárban hajtotta végre egy külföldiekből álló bűnszervezet. Az ügyben új információ jutott a Mandiner birtokába.

Ismert: a viperával felszerelkezett, símaszkos, radikális banda támadt rá több áldozatra Budapesten, többek között egy 40 év körüli férfira a XI. kerületben 2023. februárjában.

Többeket annyira megvertek, hogy kórházba kellett őket szállítani. Az áldozatokat sajtóinformációk szerint találomra választották ki a katonai jellegű ruházatuk alapján. A fővárosi rendőrök négy embert – köztük három külföldit – még abban a hónapban őrizetbe vettek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt rendelt el első körben büntetőeljárást.

A támadók közül az egyenruhások többeket követni kezdtek, és végül a belvárosban fogták el őket: egy német férfit, egy német és egy olasz nőt.

Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk, valamint kiderült: a brutális támadások szálai egészen egy nemzetközi bűnszervezetig érnek. Az embervadászat ugyanis a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a Hammerbande módszereivel történt.

A felfegyverkezett balosok egyike ráadásul a hírhedt német szélsőbaloldali Kalapács bandához köthető, amelynek tagjai külföldön hasonló módszerekkel számolnak le politikai ellenfeleikkel – írta meg márciusi cikkében a Magyar Nemzet.

A három külföldi ellen nemrég a Fővárosi Főügyészség vádat is emelt, amely szerint mindhárman bűnszervezet tagjaként vettek részt a februári támadásokban. A vádlottak közül az olasz nőt bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, a német férfit és a szintén német állampolgárságú nőt pedig bűnszervezetben részvétel bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő, határozott idejű kiutasítást indítványozott.

A többi elkövetőt még keresik: egy albán, egy szír, két olasz és tíz német állampolgár ellen adtak ki európai és nemzetközi elfogatóparancsot.

Az ügy legfrissebb fejleménye, hogy az elsőfokú ítéletig börtönben maradnak a Budapesten embervadászatot rendező szélsőbaloldaliak.

Az elsőfokú határozatig fenntartotta a bíróság annak a két külföldi baloldali radikálisnak a letartóztatását, akiket azzal vádolnak, hogy részt vettek a februárban történt Antifa-támadásokban – közölte a Mandiner megkeresésére az ügyészség és a Fővárosi Törvényszék.

A végzés nem végleges, mivel a védők fellebbezést jelentettek be.

A német nő egyelőre jövő februárig marad bűnügyi felügyeletben, míg férfi honfitársa és az olasz nő letartóztatását a napokban tartotta fenn az ügyükben döntő Fővárosi Törvényszék.

Mandiner.hu

Borítókép: Az elsőfokú határozatig fenntartotta a bíróság annak a két külföldi baloldali radikálisnak a letartóztatását, akiket azzal vádolnak, hogy részt vettek a februárban történt Antifa-támadásokban
Forrás: Facebook/Fővárosi Törvényszék