Péntek este öt asztalos állította fel az új keresztet Nagykovácsiban, a Nagy-Szénás hegytetőn.

Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén vandálok felgyújtottak egy pár évvel felállított keresztet a Pest vármegyében található Nagykovácsi melletti Nagy-Szénáson. A helyiek egy része felháborodott a történteken, és a kereszt mielőbbi pótlására indítottak gyűjtést, a baloldal alig titkolta a keresztény jelkép gyalázása fölött érzett örömét.

Menczer Tamás, a település országgyűlési képviselője azt ígérte, ha rajta múlik, újra kereszt fog állni a Nagy Szénáson. A politikus úgy vélekedik:

Számomra elfogadhatatlan, hogy egy keresztet feldarabolnak és felgyújtanak.

Szombaton kiderült, hogy ismét felállították a keresztet Nagykovácsiban, a Nagy-Szénás hegytetőn – ez derül ki a Telex olvasójának fotójából.

Nagykovácsi kereszt

Olvasói fotó/Telex

Az RTL híradójából kiderült, hogy péntek este öt asztalos húzta fel a keresztet a Nagy-Szénás hegytetőn, őket egy vállalkozó bérelte fel a munkára. Vitéz Zoltán vállalkozó az RTL-nek azt mondta:

nem jár templomba, de keresztény embernek tartja magát. Szerinte a kereszt nem csak a kereszténység, hanem a béke szimbóluma is. A kereszt felállítására nem volt engedélye, tudja, hogy polgári engedetlenséget követett el, és vállalja a jogi következményeket. A kereszt felépítése után feljelentette magát a rendőrségen, és azt ígérte, ha bárki eltávolítja a keresztet, 24 órán belül újra megépítik.

Nagykovácsi keresztkérdések

Kiemelt kép: Facebook