A CÖF-CÖKA kuratóriuma a szellemi honvédők beérkező javaslatai alapján 2016 óta minden esztendőben dönt arról, kiket találnak érdemesnek a Szellemi Honvédő díjra. A 2022-es esztendő díjátadását – kissé átcsúszva már 2024-re – január 19.-én rendezték meg a Novotel Kongresszusi Központban. A telt házas esemény megnyitó beszédét a CÖF-CÖKA alapító elnöke, Csizmadia László tartotta. Az alábbiakban ez a nyitó beszéd olvasható.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Szellemi honvédők!

Örömmel jelentem, hogy a CÖF-CÖKA ebben az évben tölti be alapításának 15. évfordulóját. Alapítóink közül Schulek Ágoston és Bencze Izabella már mennybéli úton járva biztosan féltő szemmel figyeli lépéseinket. Fricz Tamás és jómagam, itt anyaföldünkön igyekszünk a népfelség és a civil kurázsi hagyományos értékeit munkánkkal szolgálni, együtt kuratóriumunk további két tagjával, Németh Miklós Attilával és Heizler Norberttel.

Tehetjük, mert szellemi honvédők százezrei, ha kell, hitet tesznek jelenlétükkel, amikor a haza becsülete hív mindannyiunkat. Így született a hungarikum, a Békemenet. Kölcsey Ferenc örökbecsű szavait követve hisszük, hogy

„A haza minden előtt”.

Bajban és örömben együtt tudunk osztozni valahogy úgy, ahogy azt egy igazi család szeretetben teszi.

Nemzetünk több mint ezer éve állja a sarat. A történelem tanulságait levonva bátor védekezéssel, megalkuvás nélküli, de szolidáris, békés magyarságképet sugárzunk. Tiszteljük az európai nemzetek kulturális sokszínűségét, szuverenitását. Az EU 27 tagállamának zászlaja között a piros-fehér-zöld is ott lobog. Európa őslakosságaként kötelességünk kontinensünk társadalom- és gazdaságpolitikájában véleményt nyilvánítani, építeni és nem rombolni. Életfelfogásunk szellemi honvédőként a zsidó-keresztény kultúrára épül. Önként vállalt munkánk az Isten-haza-család hármas egységére fókuszál. Eszközrendszerünk a civilek.info hírportál, facebookunk és hírleveleink közkedveltek, követőink száma növekszik. Követjük a világ, benne Európa és Magyarország napi eseményeit.

Ezúton is köszönjük pártolóink hozzánk eljuttatott véleményeit és anyagi támogatását. Külföldi pénzeket soha nem fogadtunk el. A valóságos keresztényi erkölcs mellett nemzetünk érdekeit szem előtt tartva családjainkat tartjuk szilárd tartópillérünknek. Nézetünk szerint a jó és rossz megkülönböztetése mindenkor objektivitást tükröz.

• A gondoskodó kormány jó – míg a magyarok ezüstjét kiárusító, csődöt a nyakunkba akasztó kormányzás rossz.

• A magyar és külföldi beruházások együttese jólét növelő, munkahelyteremtő – míg a rablóprivatizáció és az illegális bevándorlás előtt a határok megnyitása rossz.

• A szülői felelősség viselése, a családhoz kötődés és tartozás jó – de a gyermekeink közé settenkedő idegen erkölcsi tanítás, LMBTQ, rossz.

• A külföldi munkavállalók határozott időre, ideiglenes jellegű szerződéssel foglalkoztatása, ha a magyar munkaerővel az állás nem betölthető, jó – ugyanakkor a politikai hatalomátvételre irányuló gazdasági bevándorlás és a migránskvóta ránk erőszakolása rossz.

• Az EU akkor lehet valódi képviselője a demokráciának, a népfelségnek, ha az egyenrangú nemzetek politikáját képviseli. Ez lenne a jó – a kettős mércét alkalmazó, pártpolitikákat képviselő, korrupt intézményi bürokráciát megvalósító intézményi szervezet rossz.

• Törekvés a korrupt tisztségviselők és parlamenti képviselők eltávolítására, jó – az USA típusú föderatív típusú államközösség rossz.

Tisztelt Szellemi Honvédők, Bajtársaim!

Mint ahogy előbbiekben is hallhatták, a CÖF-CÖKA nem árul zsákbamacskát. Civilként vállalt eszmeiségünket nem változtatjuk. A hataloméhség és a párttá alakulás lehetősége soha nem vett erőt rajtunk. Elveinket mindennapi munkánk során közvetítjük, legyen szó társadalom- vagy gazdaságpolitikáról. Nem alkalmazunk külföldről megfizetett oknyomozó újságírókat, akik Júdás-pénzekért, Soros megbízással vitatható magánnyomozói munkát látnak el, miközben megbízóikat rejtegetik.

Mondhatom, hogy sokan segítik tisztességes munkánkat. Így a C12-nek nevezett tanácsadó testületünk is. Ők civil akadémiáinkon és a médiumokban folytonos szereplők. Megérdemlik, hogy felsoroljam nevüket, ábécé sorrendben:

• Bodó Barna, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Közösségének elnöke

• Boros Imre közgazdász

• Földi László titkosszolgálati szakértő

• Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kurátora

• Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő

• Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője

• Kiszelly Zoltán politológus

• Lóránt Károly közgazdász

• Mezey Katalin Kossuth-díjas író, költő, műfordító

• Németh Miklós Attila, rádiós-televíziós újságíró

• Osztie Zoltán plébános

• Zétényi Zsolt jogász

Foglalkoztatjuk az EU illetékes bizottságait. Kérdéseinkkel, petícióinkkal válaszokat várunk. Válaszaik sokszor semmitmondóak. Van azonban sikeres kivétel is. Ötéves vizsgálódás után igazat adtak beadványunknak, miszerint a külföldi márkás termékek és az ezekből Magyarországra küldött áruféleségek minősége nem azonos. Ennek folytán kidolgozták az európai vizsgálati rendszert, mely szerint a magyar hatóságok élhetnek az esetleges minőségrontások elleni szankciókkal.

Sokasodnak civil klubjaink, Civil Akadémiáink havonta működnek, határon innen és túl népszerűek. Írásainkat, észrevételeinket olvashatják a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap és egyéb hetilapokban és hírportálokon.

Civil összetartozásunkat fenntartva folytattuk együttműködésünket a lengyel Gazeta Polska 500 klubjával. A lengyel demokrácia védelmében idén, január 10-én rendkívüli, szolidaritási sajtótájékoztatót tartottunk a Bem szobornál. A klubok nevében a Gazeta Polska főszerkesztője levélben mondott együttérzésünkért köszönetet.

Év végi tevékenységünk sem lanyhult. Novemberben megrendeztük az Európa uniós Civil Együttműködési Tanácskozást (EuCET) 18 ország ismert szellemi honvédőivel, alapítványok és egyesületek vezetőivel. Ajánlom, hogy hírportálunkon nézzék meg az izgalmas panelbeszélgetéseket, amelyek egyúttal az Európai Unió reformálását is célozzák.

A Munkástanácsok Országos Szövetségének közreműködésével pártoló és együttműködő tagunkká vált az olasz UGL szakszervezet kétmilliós tagságával, valamint a VOX Solidaridad nevű spanyol szakszervezet.

Nemzetközi együttműködésünket megosztva megkezdtük a munkavállalók képviseletét az „egy hajóban evezünk” módszer szerint. Úgy tekintjük, hogy a gondoskodó kormány a munkaadók és a munkavállalók családjai egy közösséggé válással lehetnek a legeredményesebbek. Feladatunknak tekintettük a független Egyenlő.hu szakszervezettel, hogy a munkavállalók érdekében a munkaadók nyilvánítsák karácsonykor Szenteste napját munkaszüneti nappá. Büszkén mondhatjuk, hogy a kereskedelemben dolgozó üzletláncok közül 15 saját költségére felvállalta kérésünket, élén az elsőnek jelentkező Lidl Magyarország Bt-vel. Elmúlt az az idő, amikor osztályharcos szakszervezetekre volt szükség. Az utcai megmozdulások helyett erős üzemi, szakmai közösségeket kell teremtenünk.

Kötelességem volt közös munkánkról beszámolni. Ugyanakkor ma ünnepelni jöttünk össze. Szellemi honvédők nagy családjával köszöntsük azokat a személyeket és közösséget, akik kuratóriumunk döntése alapján, itt és most veszik át jól megérdemelt kitüntetéseiket.

Végezetül tudjuk:

Nihil de nobis sine nobis, azaz Semmit rólunk nélkülünk!

Kiemelt kép: Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke beszédet mond a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) ünnepségén, amelyen átadták a Szellemi Honvédő Díjakat a Novotel Budapest Congress Centerben 2024. január 19-én. MTI/Lakatos Péter

A nyitóbeszédet itt lehet visszanézni: