A hatalom megszerzéséért bármit, de felelősséget vállalni soha – ez jellemzi a baloldalt, élén a DK-val.

– Gyurcsány Ferenc főnökként ismét irányt mutatott – jelentette ki közösségi oldalára feltöltött videójában a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István Gyurcsány Ferenc legújabb posztjára reagált, amelyben a bukott miniszterelnök a bíróság által elítélt Fekete-Győr András és a héten bíróság elé álló párttársa, Varju László ügyével foglalkozik. Szerinte ami a bejegyzésben olvasható, az a gyurcsányi politika lényege.

„Azaz a hatalom megszerzéséért vagy megtartásáért tegyél meg mindent! Ha kell, alkalmazz erőszakot! Ha kell, hazudj, vagy éppen ha kell, sértsd meg a törvényeket! A felelősséget viszont soha ne vállald!” – sorolta a politikus, majd rámutatott: pontosan úgy, ahogy Gyurcsány tette 2006-ban.

Emlékeztetett: Gyurcsány hazudott az egész országnak, de a hatalom megtartásáért esze ágában nem volt lemondani. Szavai szerint az már csak hab a tortán, hogy miközben ebben a bejegyzésben a dollárbaloldalt gátlástalanságra és a felelősségvállalás elutasítására buzdítja, még gyorsan megfenyegeti az eljáró bírókat és az ügyészeket is.

„Holnap lesz a kommunista kiáltvány 176 éves, ezért aktuális és pontos, ha azt mondom, Gyurcsány Ferenc, ez ám az igazi komcsi tempó!” – jegyezte meg Hollik István.

Gyurcsány a posztjában egyébként azt üzente híveinek: „Nem kell szégyenlősnek lenni. Jegyezzétek meg az ügyészek és a bírók nevét. Jók lesznek majd tanúknak egy, a rendszer ellen folytatott eljárásban”.

A Demokratikus Koalíció elnöke a Facebook-bejegyzésében Fekete-Győr András és Varju László bírósági ügyében fejtette ki nemtetszését, szerinte a momentumos politikust és párttársát is börtönben látná szívesen a hatalom.

„Pár nap múlva Varju Laci ügyében hirdetnek ítéletet” – hívta fel a figyelmet a bukott miniszterelnök. Gyurcsány szerint nem politikustársának, hanem a megtámadott biztonsági őrnek kellene bíróság elé állniuk.

Emlékezetes, a DK-vezértől korábban sem volt idegen, hogy fenyegető szavaival nyomást gyakoroljon az igazságszolgáltatásra: 2015 őszén a Sukoró-ügy bíráinak ígért elszámoltatást Gyurcsány Ferenc. Úgy fogalmazott, a hatalom bukását követően kinyitják az aktákat és akkor a mai vádlókból vádlottak lesznek és tisztességes eljárásban bizonyítják majd bűnösségüket.

Magyar Nemzet
Facebook

Borítókép: Gyurcsány Ferenc
Forrás: ATV-YouTube