Együtt üzent az Országos Bírósági Hivatal és az Országos Bírói Tanács a DK-vezérnek.

Gyurcsány Ferencnek mint a Demokratikus Koalíció frakcióvezetőjének írt levelet az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az Országos Bírói Tanács (OBT) elnöke. Senyei György és Szabó Péter a volt miniszterelnök tegnapi Facebook-bejegyzésére reagáltak, amelyben Gyurcsány ismét fenyegetett.  A bírók azt írják a Varju László és Fekete-Győr András elleni folyamatban lévő eljárásokkal kapcsolatban, hogy az, hogy egy eljárás résztvevői politikusok, még nem jelenti azt, hogy léteznének politikai perek, hiszen

Magyarországon az alaptörvény deklarálja az ügyfelek törvény előtti egyenlőségét.

Közleményük zárásaként visszautasították Gyurcsány fenyegetését: azt írták, hogy a bírák és az ügyészek munkájukkal kapcsolatban kritizálhatóak, de fenyegetésnek vagy annak sugalmazásának helye nincs.

„Nem kell szégyenlősnek lenni. Jegyezzétek meg az ügyészek és a bírók nevét. Jók lesznek majd tanúknak egy, a rendszer ellen folytatott eljárásban”

– írta fenyegetőzve a közösségi oldalán hétfőn Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke a Facebook-bejegyzésében Fekete-Győr András és Varju László bírósági ügyén méltatlankodott, szerinte a két baloldali politikust börtönbe akarja csukatni a hatalom.

Komcsi tempó, ahogyan Gyurcsány a bírókat fenyegeti

Mint arról beszámoltunk már, másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást, a Momentum korábbi elnökét egy 2018-as demonstráción eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt. A büntetést a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette. Szarvas Koppány Bendegúz, a párt másik tagja esetében maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én. MTI/Hegedüs Róbert