Vallási reklámnak minősül a: „Jézus ✝ Én vagyok az út, az igazság és az élet” (Jn 14,6)” és ezer eurós büntetést ér.

Megbüntettek egy taxisofőrt Németországban, mert bibliai idézet olvasható az autóján. Az iráni származású, keresztény hitre tért férfi „bűne” vallási reklám.

A németországi Essenben dolgozó, iráni származású Dzsálil Masali autójának hátsó ablakán mindössze ennyi olvasható: „Jézus ✝ Én vagyok az út, az igazság és az élet” (Jn 14,6). A taxisofőrt az önkormányzat tavaly októberben felszólította, hogy távolítsa el a vallási reklámnak minősített matricát, valamint megfenyegette, hogy a szöveg miatt ezer eurós büntetést ró ki.  A taxisofőr végül 88,50 eurós (34 500 forint) büntetést kapott.

Masali nem volt hajlandó eltávolítani a matricát és jogi úton megtámadta a határozatot.

„Jézus a legjobb dolog, amit bárkinek ajánlhatok, mert megváltoztatta az életemet. Ezért van a matrica az autómon, hogy bárki láthassa, akit érdekel. Nem akarok bajt okozni, de nem tettem semmi rosszat. Hálás vagyok ezért az országért, ahol mindenki szabadon megoszthatja a hitét. Remélem, hogy ezt továbbra is megtehetem, ha fellebbezek az igazságtalan bírság ellen” – mondta Dzsálil Masali.

Az ügy kapcsán az ADF International jogi tisztviselője az X-en ezt írja:

„Egy szabad társadalomban a kormánynak nem kellene elhallgattatnia a hit békés kifejezését. Dzsálil Masali tettét védi a vallásszabadsághoz való alapvető emberi jog, amely magában foglalja azt a jogot is, hogy valaki mélyen vallott meggyőződését megossza másokkal. Az államnak tartózkodnia kell attól, hogy igazságtalanul beavatkozzon ebbe a szabadságba”

– olvasható az Axioma.hu-n.

Forrás: hirado.hu

Nyitókép: Képernyőmentés/Axióma/