Rengeteg embert megöltek és megsebesítettek maszkos, terepszínű ruhát viselő terroristák péntek este egy a Moszkva melletti Krasznogorszkban levő koncertterem elleni támadásban – jelentették hírügynökségek.

A város polgármestere „szörnyű tragédiáról” beszélt. Az eddigi beszámolók szerint katonai terepruhát viselő fegyveresek nyitottak tüzet a Crocus City Hall nevű hangversenyteremben. Robbanás is történt, tűz ütött ki, vastag füstfelhő száll ki az épületből – értesült az MTI.

Úgy tudni, hogy legalább 35 személy megsérült a támadásban. Sajtóinformációk szerint 50 mentőautót küldtek a helyszínre.

Szemtanúk három terepszínű egyenruhás lövöldözőről számoltak be, akiknél gránátok is voltak.

Sajtóinformációk szerint egy második robbanás is megrázta az épületet, sokan a tetőn kerestek menedéket. A biztonsági szolgálatok bejelentették, hogy a Vnukovo reptéren szigorították a biztonsági ellenőrzést. Moszkvában lemondtak minden sport-, kulturális és egyéb tömegrendezvényt. Az orosz állami vasúttársaság pedig megerősítette a biztonsági intézkedéseket a vonatokban, a pályaudvarokon és állomásokon, az emberek tömeges gyülekezési helyein. Moszkva polgármestere bejelentette, hogy a hétvégén minden sport-, kulturális és egyéb tömegrendezvényt lemondanak Moszkvában.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint az egész nemzetközi közösségnek el kell ítélnie a Crocus City koncertteremben történt tragikus eseményeket. Közben reagált az Egyesült Államok is a lövöldözésre. A közlemény szerint az Egyesült Államok szörnyűnek találja a közösségi médiában terjedő felvételeket. A Fehér Ház azt állítja, hogy nem volt információja terrortámadás előkészítéséről – írja a Magyar Nemzet.

Az USA látta előre?

Emlékezetes: a hónap elején az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége felszólította honfitársait, hogy a következő 48 órában kerüljék a nagyobb összejöveteleket az orosz fővárost célzó, szélsőségesek által elkövetett terrortámadások veszélye miatt – írja a Mandiner.

A lap hivatalos adatokra hivatkozva azt írja, hogy a halálos áldozatok száma eléri a negyvenet, de a pontos számot még nem tudni.

Címlapkép: RUSSIA-SHOOTING/ Fotó: Stringer