Lehet reménykedni? Milák Kristóf kiváló időeredménnyel tért vissza a versenyzéshez a 126. úszó országos bajnokság keddi nyitónapján, melyen Hosszú Katinka is újra medencébe ugrott.

A két olimpiai bajnok közül elsőként a 2016-ban Rióban háromszor aranyérmes Hosszú mutatkozott be. A 34 éves versenyző, akinek célja, hogy Párizsban ott legyen a hatodik olimpiáján, 200 méter vegyesen 2:16.58 perccel nyerte futamát, amivel összesítésben az első helyen jutott a fináléba. Ezt megelőzően a 2022-es római Európa-bajnokságon láthatta őt legutóbb a közönség, most már édesanyaként tért vissza.

A 200 méter pillangón Tokióban aranyérmes Milák hat számban nevezett az országos bajnokságra, elsőként 100 méter gyorson állt rajtkőre. A Honvéd 24 esztendős úszója kiváló, 49.02 másodperces eredménnyel nyerte előfutamát – ez nem sokkal marad el az olimpiai szintidőtől (48.34) -, és megelőzte a szám történetének egyetlen magyar világbajnoki érmesét, a februárban Dohában harmadik Németh Nándort (49.10). Milák ezelőtt legutóbb egy éve, a kaposvári országos bajnokságon versenyezett.

A döntőket 17 órától a Duna World élőben közvetíti.

MTI

Címlapkép: Milák Kristóf (k) a férfi 100 méteres gyorsúszás elõfutama elõtt az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én. MTI/Kovács Tamás