Az utóbbi öt évben olyan dolgokat erőltettek ránk, amikre semmi szükség nem volt és amelyekre az uniós szerződések alapján nem is lett volna mód.

A Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferencián friss gondolatok hangzottak el, és azt gondolom, hogy jó esély van arra, hogy ezt a fajta „diktátor Európát” magunk mögött hagyjuk – nyilatkozta Győri Enikő, a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Brüsszelben.

Annak a reményének adott hangot, hogy az eredeti uniós szerződések szelleme, betűje alapján járnak majd el, dolgoznak a versenyképességen, hogy Európa újra munkaalapú társadalomként működjön és meg tudja tartani azt az életszínvonalát, ami olyan vonzó sok millió ember számára.

A kétnapos konferencia zárónapján a fideszes képviselő panelbeszélgetésen vette részt, előadásának azt a címet adta, hogy Vissza a normalitáshoz.

Mint mondta, az az álma, hogy „Európa visszatér önmagához, maga mögött hagyva az utolsó pusztító öt évet, ami minden szempontból csak kárt okozott az európaiaknak, a magyar embereknek is”.

„Ebben az utolsó öt évben olyanokat erőltettek ránk, amikre semmi szükség nem volt és amelyekre egyébként az uniós szerződések alapján nem is lett volna mód” – hangsúlyozta.

Véleménye szerint egyre többen akarják, hogy az ukrajnai háborúban Európa hadviselő fél legyen.

„Erre semmi szükség. Nem kérdés, hogy ki az agresszor és ki az áldozat, nekünk viszont az a fontos, miként lehet a leggyorsabban a békét elérni. Sajnos, azt látom, hogy Európa erről most elfeledkezik” – jelentette ki.

A migrációval kapcsolatban azt mondta, hogy a középpontban már nem annak megfékezése van, hanem az, hogy az a tagállam, amely nem fogad migránsokat, annak pénzbüntetést kell fizetnie.

„Ugyanott tartunk, mint kilenc évvel ezelőtt. Akkor sem működött ez a recept, most sem fog működni” – tette hozzá.

Győri Enikő szerint, a woke az egyetlen ideológia, ami az „üdvözítést” jelenti Brüsszelnek, az egyetlen, amit képes elfogadni.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Konzervativizmus konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani.

„Nem fogadják el az alapvető szabadságjogokat. Liberálisnak mondják magukat, miközben a szólás-, a gyülekezési és a gondolatszabadság ellen léptek fel” – jelentette ki az uniós parlamenti képviselő.

MTI

Borítókép: Győri Enikő: Jó esély van arra, hogy a „diktátor Európát” magunk mögött hagyjuk
Forrás: facebook/Győri Enikő