A baloldali politika megpróbálja ellehetetleníteni a szuverenista, migrációellenes, békepárti erőknek a felszólalását Európa fővárosában.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, botrányba torkollott a brüsszeli békepárti és migrációellenes Nemzeti Konzervativizmus Konferencia, a NatCon. A brüsszeli polgármester utasítást adott, amire hivatkozva a rendőrség kérte a rendezvény lefújását.

Győzelem Brüsszelben!

Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatója a Heteknek adott interjúban az előzményekről elmondta: már több alkalommal rendeztek NatCon konferenciát az Egyesült Államokban, és Európában is több helyen, köztük Londonban, Rómában, sőt, egy alkalommal korábban még Brüsszelben is, de az

egészen példátlan, amit most tapasztaltak.

„A belga hatóságok, illetőleg az erőszakos, radikális baloldali antifa csoportok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a rendezvény ne jöhessen létre. Két helyszín tulajdonosát is arra kényszerítették, hogy visszamondja a konferenciát. Amikor egy harmadik helyszínen sikerült elkezdeni a rendezvényt, akkor a belga helyi hatóságok vezetője kiadott egy példátlan, demokráciában elképzelhetetlen tiltó határozatot” – magyarázta a politikai igazgató.

Orbán Balázs szerint az a tény, hogy a magánhelyszínen tartott rendezvényt a hatóság az előadók világnézetésre és morális kérdésekben vallott meggyőzősére hivatkozva tiltotta be, azt bizonyítja, hogy „a brüsszeli baloldali politika megpróbálja ellehetetleníteni a szuverenista, migrációellenes, békepárti erőknek a felszólalását, Európa fővárosában.”

Azt is hozzátette, hogy a rendőrök nem csak a felszólalókat és a vendégeket akadályozták meg a bejutásban, de a bent lévők számára nem engedtek be sem ételt, sem italt és még az áram lekapcsolásával is fenyegettek.

A miniszterelnök politikai igazgatója óva intett attól, hogy a keddi eseményeket bárki elszigetelt esetként kezelje.

„Ez nyilvánvalóan egy szisztematikus dolog, az elmúlt évek politikájának következménye. Nyilvánvalóan annak a következménye, hogy a mai Európai Parlamentben az úgynevezett európai közbeszédet a baloldali, szocialista, radikális, liberális, zöldpárti, erőszakos politikai szereplők határozzák meg, akik számára semmi nem fontos abból, ami nekünk fontos Európa kapcsán, csak a saját ideológiájuknak a terjesztése és a sikerre vitele” – fogalmazott Orbán Balázs.

Mandiner.hu

Borítókép: Rendőrség akadályozta a NatCon konferencia megtartását
FOrrás: Facebook/Orbán Balázs