Egy lopott taxi vezetője okozott halálos áldozatokkal járó balesetet szerdán este Budapesten, az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán.

Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós több autónak nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán szerdán este 22 óra körül.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a tűzoltók a járművekbe szorult utasokat feszítővágóval szabadították ki.

A baleset miatt egy ideig a hídon át közlekedő 1-es villamos sem járt.

A Baleset-info oldal arról számolt be, hogy

egy férfi egy Toyota Camry taxival szemben a forgalommal menekült, miután a híd budai hídfőjénél erőszakkal elvette a gépkocsit a tulajdonos taxis hölgytől, majd frontálisan ütközött a Népfürdő utca felől szabályosan érkező Suzuki Ignisszel, amely megpördült, ekkor pedig a mögötte érkező Skoda kombi taxi is belerohant a Suzukiba.

„Szinte mindenki beszorult a roncsokba, az Ignis összes ajtaját levágták, a tetejét pedig felhajtották a tűzoltók, a Skoda taxi bal első ajtaját szintén le kellett vágni, mint ahogy a Camry mindkét bal oldali ajtaját is”.

A forgalommal szemben hajtó taxit vezető személy, valamint a Suzuki két utasa vesztette életét a balesetben.

A Katasztrófavédelem a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott egy felvételt arról, hogyan zajlottak a mentési munkálatok a balesetet követően.

A műszaki mentést hat tűzoltóautóval húsz tűzoltó végezte, amelynek során az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három feszítővágóval kiszabadították az ütközés következtében a járművekbe szorult utasokat. Négy személyt szállítottak kórházba sérülések miatt.

Police.hu
Baleset.info
Mandiner.hu

Borítókép:

Borítókép: Sérült járművek az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án. A balesetben hárman életüket vesztették
Forrás: MTI/Mihádák Zoltán