Egy szlovén újságíró-szervezet kiáll a baloldali ellenzék durva támadásainak kitett magyar újságírók mellett és arra kérik a az Európai Parlamentet és az Európai Bizottságot, hogy határozottan ítélje el DK-s Vadai Ágnes és a momentumos Fekete-Győr András nyilatkozatait. Az SAPJ szerint a brüsszeli vezetés csak így bizonyíthatja be, hogy nincs kettős mérce.

Az Európai Parlamenthez és az Európai Bizottsághoz fordul egy szlovén újságíró-szervezet, miután Vadai Ágnes DK-s képviselő azzal fenyegette meg a közmédia egyik szerkesztőjét, hogy úgy jár majd, mint a ruandai propagandisták, akik „a végén elnyerték méltó büntetésüket”.

Kiáll azon magyar újságírók mellett a Szlovén Hazafias Újságírók Szövetsége (Slovenian Association of Patriotic Journalists – SAPJ), akik “a baloldali ellenzék durva támadásainak és fenyegetéseinek a célpontjai”, és arra kérik a magyar, lengyel és szlovén médiahelyzettel korábban többször is foglalkozó Európai Parlamentet és az Európai Bizottságot, hogy határozottan ítélje el Vadai Ágnes (DK) és Fekete-Győr András (Momentum) nyilatkozatait. Az SAPJ szerint a brüsszeli vezetés csak így bizonyíthatja be, hogy nincs kettős mérce.

A szervezet emellett felszólította a Demokratikus Koalíciónak otthont adó S&D és a Momentumot a sorai között tudó Megújuló Európa pártcsaládokat, hogy emlékeztessék tagjaikat arra, hogy fenyegetésük teljességgel elfogadhatatlan.

Az SAPJ emlékeztet, hogy Vadai Ágnes a ruandai népirtás mintájára tett leszámolással fenyegette a köztévé egyik újságíróját, Fekete-Győr András pedig úgy nyilatkozott, hogy kormányra kerülésük esetén megtiltaná bizonyos konzervatív újságíróknak a szakmájuk gyakorlását.

„Az SAPJ-ben úgy gondoljuk, hogy az ilyen fenyegetéseknek nincs helyük a különböző véleményeken és világnézeten alapuló demokratikus és szabad társadalmakban” – áll a szervezet közleményében.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás