Ezeknek mindegy. Mindegy, hogy a tények mást mutatnak, továbbra is hazudnak „reggel, éjjel meg este”. És persze az űj divatnak megfelelően fenyegetőznek. Biztosan belebetegednének, ha nem tennék.

Bratislava Klára (ugye, még nem felejtettük el, hogy Pozsony helyett ezt a megnevezést használta) mély lélegzetet vett – mert most már jobban van és nincs kétoldali tüdőgyulladása – és Facebook bejegyzésében ismét tüzet okádott a kormányra.

„Maró dühvel olvasom, hogy Magyarországon halnak meg arányaiban a legtöbben a világon. Ennek nem kellene, nem szabadna így lenni! Minden kormány számára a legfontosabb, ha úgy tetszik, a legszentebb feladat az állampolgárok életének megvédése. Nem állhat semmi efelett! Nem lehet semmi ennél fontosabb! Sajnos, a kormány nem érti ezt a felelősségét, és az emberek élete helyett sportra, az egyházaknak, vadászati kiállításra és még ki tudja, mennyi felesleges dologra megy el a pénz. Nem fogjuk nekik megbocsátani!”

A brüsszeli „munkásságát” hazája elleni uszítással végző DK-s feleség nem fér a bőrébe. Persze a vélemény szabad, de a hazugság már nem. Márpedig az, hogy arányaiban nálunk halnak meg a legtöbben a világon, éppen az, amit hazugságnak nevezünk. Ha csak a nemzetközi adatokat nézzük, sem igaz a kijelentés (pl. Csehországban az arányszám magasabb), de ha azt is hozzátesszük, hogy országonként is eltérő, milyen eseteket sorolnak a vírusfertőzés miatt elhunytak közé, még kétségesebb az állítás.

Minden élet elvesztése visszavonhatatlan tragédia, minden élet megtartásáért küzdeni kell – és a magyar orvosok, ápolók küzdenek is, erőn felül. Nem így a DK-s politikusok némelyike, akik még ma is lázítanak a kínai vakcinák ellen, sőt olyan ellenzéki beállítottságú orvosok(?) is akadnak, akik nem hajlandók kivenni a részüket ebből a küzdelemből. Gyurcsány-Dobrev-Bratislava-Klára is jobben tenné, ha uniós haverjainál nem az országa ellen intrikálna, hanem az oltóanyag szállítások gyorsításáért lobbizna. Ha pedig nem tudná, a járvány elleni egyetlen igazi védelmet a vakcinák jelentik, amik – hála zseniális brüsszeli elvtársainak, akik még egy jó szerződést is képtelenek összehozni – enyhén szólva akadozva érkeznek.

Hála a keleti beszerzéseknek, nálunk valamivel jobb a helyzet, mint a nagy uniós országokban. Azoknak a vakcináknak köszönhetően, amelyek ellen kedves férjének pártja aláírásokat gyűjtöget.

Ami pedig a megbocsátást illeti, éppen a Gyurcsány-klán szorulna erre.