Több mint tízmilliárd forintnyi hitelt kapott Bige László, baloldali vörösbáró cége a Gyurcsány-kormánytól még 2009-ben, miközben azokban a hónapokban csak az IMF-hitel mentette meg az országot az államcsődtől.

Miközben tehát a magyar emberek túlnyomó többségének csökkentette a kormány a fizetését, vagy éppen az utcára kerültek, addig Bige Lászlónak úgy adott kölcsönt a baloldali kormány, hogy semmilyen feltételt nem szabott annak felhasználásáról, sőt a baloldal új Simicska Lajosa cégének még kezességet sem kellett adnia a pénzért cserébe. Budai Gyula, akkori elszámoltatási kormánybiztos az ügyben feljelentést is tett, mivel szerinte egyértelműen hűtlen kezelés történt.

A büntetőeljárás alatt álló vörösbáró, Bige László multimilliárdos, látszólag váratlanul beszállt a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kampányának finanszírozásába. Véletlenek azonban nincsenek: Bige abban reménykedik, hogy a baloldal esetleges győzelme után megúszhatja a felelősségre vonást, nyilvánvaló, hogy erre Gyurcsánytól ígéretet is kapott.

Bige szerepvállalása úgy derült ki, hogy Horn Gábor, Gyurcsány volt államtitkára a baloldal új Simicskájának Nyíregyháza melletti birtoka mellett karambolozott, amikor onnan távozott. Ekkor árulták el, hogy Bige egy drága közvélemény-kutatást fizetett, amelyet a baloldali pártok vezetőinek prezentáltak.

Bár ez a kutatás is több tízmillió forintba került, nehezen hihető, hogy Bige pénzét csak erre használnák. Így egyértelmű, hogy ez csak egy kis része Bige támogatásának. A közel 100 milliárdos vagyonnal rendelkező Bige ugyanazt a szerepet akarja eljátszani, mint Simicska Lajos az előző választás előtt. Bige László igazi vörösbáró, Horn Gyula miniszterelnöksége alatt lett mesésen gazdag, Medgyessyt pedig csak „Péterkém”-nek szólította. Vagyonával szeret kérkedni is, no meg imádja a luxushelikoptereket.

Forrás: origo.hu

Címlapkép: magyarnemzet.hu