„Szedje össze magát és kezdje újra és mérsékelje magát, különben megvonom a szót” – mondta Kövér László a Jobbik elnökének.

Jakab Péter Deutsch Tamás egy korábbi kijelentése köré építette napirend előtti felszólalását az Országgyűlésben. A Fidesz EP-képviselője a Telexnek még április elején adott egy interjút, amiben úgy fogalmazott:

„Olyan nincsen, hogy valakit, aki nem politikus megszólunk azért, mert drága karórát hord és sportautóval jár, viszont örömmel vesszük, hogy egyébként Orbán Viktort támogatja, és ez jó a pártnak. A széles nyilvánosságban a Fideszt támogató üzletemberek életvitelébe szerintem pofátlan dolog lenne beleszólni. Ami pedig a politika világát illeti, fontos önazonosnak lenni. Annál szánalmasabb dolog, mint amit most Jakab Péter művel, nem sok van. Mi lesz a következő, kiposztol egy krumplilevesreceptet Kádár elvtárs nyomán? Ez vérciki.”

A Jobbik elnöke erre reagálva úgy kezdte: „van itt valami hosszú hajú ficsúr, Deutsch Tamás”. Ekkor a házelnök figyelmeztette Jakab Pétert. Kövér László azt mondta: „képviselő úr, mérsékelje magát, ne sértegessen olyanokat sem, akik a teremben vannak, vagy akik nincsenek itt. Szedje össze magát és kezdje újra és mérsékelje magát, különben megvonom a szót”.

Jakab visszatérve a Fidesz EP-képviselőjére úgy folytatta: „30 éve élősködik a nemzet nyakán és most arra vette a bátorságot, hogy mindenkit leprolizzon az országban, aki nem nagylábon él, mint önök”. A Jobbik elnöke – szintén Deutsch Tamásnak címezve – úgy zárta felszólalását: „kezdjen el dolgozni, mert 55 évesen még mindig pályakezdőnek lenni, az valóban vérciki”.

Forrás: mandiner.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Attila