„Egy generáció, akik a Fidesz legnagyobb kedvezményezettjei, 2022-ben legnagyobb árulói lesznek?

Ezt ma megmondani, bő másfél évvel a választások előtt, szinte lehetetlen. De tény hogy az a korosztály, akik a 2010-2022-es, három ciklust átölelő időszakban, azokat a – világviszonylatban is egyedülálló – családpolitikai kedvezményeket igénybe vették, veszik, közülük ma egyre többen kacsintgatnak az egykori SZDSZ bőrébe bújt, extrém-liberális, hazaáruló párt, a Momentum felé.

Hogy mi vonzza őket ebbe az irányba, nem nehéz definiálni: a fiatalos, lendületes, lázadó, szellemi felsőbbrendűséggel jócskán felvértezett párt, nyilván ideális gyűjtőhelye azon fiataloknak, akik nem kívánnak a dolgok mélyére hatolni, s nem foglalkoztatja őket a párt mögött álló sötét erők ideológiai homályba burkolódzása sem.

„Tudjuk, Merjük, Tesszük!” – ugye emlékszünk? Szlogenek szintjén a Momentum is utolérhetetlen: NOlimpia! Be is jött, sikerült megakadályozni egy kis ország álmát, és előnybe hozni egy nagyot, Franciaországot. Hogy Fekete-Győr Andrásnak a Momentum vezetőjének francia barátnője volt 2017-ben, az már csak hab a tortán. Ha a dolgok mélyének felkutatása kacskaringós és fáradságos út, nem kell elindulni, elég ha a Momentum-gyakornokok Szabad Európa rádiót hallgatnak; ott adott interjút Fekete-Győr András, és egy-két kiragadott részlet, talán felnyitja néhány gyakornok szemét:

„…az ellenzéknek meglesznek azok az eszközei, melyekkel »fideszteleníteni« tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot”. „Orbán Viktor elutazik örökre keletre”. „Nem egyszerű kormányváltásról van szó, rendszert, korszakot fogunk váltani” „de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Polt Péter maradhat, hanem valamilyen alku keretében ő el tud távozni szabadon, de cserében feladott embereket a jogállam számára, akiket különben nem tudtunk volna megszorongatni”. „A köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell”

Nos ez a pár kimondott gondolat előrevetítheti a jövőt, egy esetleges Momentumos választási győzelem esetén. Hogy a lehetséges Demokratikus Koalíció és Momentum házasságról már ne is beszéljünk, hiszen az felérne az ország számára egy nukleáris katasztrófával.

2002 után Gyurcsányéknak az első dolga volt az első Orbán-kormány által kidolgozott kedvezményes lakáshitelezési rendszernek a szétverése. Nem lenne ez másképpen 2022 után sem. Az a családpolitikai rendszer, ami a világon egyedülálló, és nagymértékben Novák Katalin miniszter asszony nevéhez fűződik, és egyre több helyen érdeklődnek a világban utána, veszélybe kerülhet. Ennek a rendszernek a legnagyobb haszonélvezői azok a fiatalok, akik egyre nagyobb számban érdeklődnek a Momentum-DK katyvasz iránt, és esetleges győzelmük után, a haszonélvezőkből igen könnyen a kárvallottjai lehetnek.

De ez csak a jéghegy csúcsa. Az a bolsevik szlogen, ami mindkét párt sajátja, miszerint: „fizessenek a gazdagok!”, pontosan őket fogja a leginkább érinteni. Ha a személyi jövedelemadó megduplázása vagy megtriplázása, ami a gazdasági programjuk része, nem lenne elég, a pakliban benne van a vagyonadó is, mert nehogy már, amit az Orbán-kormány alatt megszereztél, szabadon élvezd az ő kormányzásuk alatt.

Meg kellene gondolniuk nem csak a már csatlakozott gyakornokoknak, de a csatlakozás szándékával kacérkodó fiataloknak is, hogy a Momentum-DK koalíció nem a jobb élet reményüknek a kulcsa, hanem a szegénység és a kiszolgáltatottságuknak a kulcsa.

Még van idő!”

E.Q.

(Címkép: Facebook)