Dr.Brenner Koloman a Jobbik képviselője, azt nyilatkozta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak április közepén, hogy a Jobbik be akar lépni az EPP-be.

A cikk szerint a magyarországi német ajkú kisebbségből származó 52 éves germanista a Jobbik fontos „gondolatvezetője”. A párt új „elvi nyilatkozata” nagyrészt az ő tollából származik. A Jobbikot „Magyarország egyetlen igaz néppártjaként” ábrázolja, Adenauer, De Gasperi és Schuman hagyományai szerint. Ők – mint mondják – az Európa és transzatlanti párt „ideológiai előfutárai”.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nem hagyhatta szó nélkül a cikket, ezért – mint a Facebook oldalán jelezte:

„Tájékoztattam az egyik legnagyobb német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung kiadóját a magyarországi baloldal és szélsőjobb együttműködéséről. Érdekes módon az európai, általában az antiszemitizmus miatt aggodalmát kifejező sajtó kommentár nélkül figyeli a magyarországi történéseket. Sőt, a közelmúltban a FAZ-ban megjelent egy írás, mely a Jobbik EPP-hez való csatlakozását vizionálta. Ezért küldtem egy összeállítást a kiadónak a jobbikos képviselők nyíltan antiszemita megnyilvánulásaiból. Kíváncsi vagyok, mit lépnek ezután.”