Az észak-erdélyi Magyarberkesz Nagybányától délre található, többségében reformátusok lakta falu, amely a magyar kultúra őrzője a történelmi Kővárvidéken. A település középkori eredetű templomának orgonája 1904 óta szolgálja a gyülekezetet. Az értékes, ám rossz állapotú hangszer restaurálására a közösség a templom felújításával együtt vállalkozott, azonban az orgona megmentéséhez további forrásokra van szükségük.

Ezért a Nemzeti Összetartozás Alapítvány csütörtökön este hét órától a virtuális térben rendezi meg Teleki Miklós orgonaművész közreműködésével jótékonysági koncertjét, amellyel a magyarberkeszi református templom orgonájának felújítását támogatja.

A járványhelyzet miatt közönség nélkül megtartott koncertet május 6-án csütörtökön 19 órai kezdettel az Alapítvány YouTube-csatornáján láthatják, melyet Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és a zongoraművész a székesfehérvári evangélikus templom Aquincum-Apertum orgonáján ad elő.

A koncerten Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Théodore Dubois,
César Franck és Liszt Ferenc darabjai csendülnek fel. A koncert közvetlen elérhetősége a világhálón itt található: https://youtu.be/7DNyKFntjFw

A szervezet arra kéri a nézőket, hogy a koncert belépőjegyére szánt összeget
adományként utalják el a Nemzeti Összetartozás Alapítvány 11711003-21469525 számú bankszámlájára. A megjegyzés rovatba írják be az „orgona” szót.