Újabb pofon az ellenzéknek, a WHO engedélyezte a Sinopharm kínai oltóanyag vészhelyzeti használatát, vagyis jónak találták a vakcinát. Na, ballibes lányok és fiúk, most mikor kezditek emlegetni, hogy ti mindig támogattátok a kínai oltóanyag használatát?

Mert az biztos, hogy hamarosan eljő ez a pillanat is. Így szokták. Nevezzük akár az „Új múlt kft.” munkájának, vagy éppen a kommunisták szokásos „végképp eltörülni” elve alkalmazásának (saját korábbi állításaik eltörlésére gondolok) , ebben nagyon profik. Szemrebbenés nélkül lehazudni azt, amit nemrégiben még ezerrel képviseltek. Így volt ez az oltásellenességgel is, amit utólag megpróbáltak letagadni, és az sem zavarta őket, hogy ezt csak a nagyon rövid emlékezetű párthíveik hitték csak el. Ők is csak azért, mert el akarták hinni.

A kutya ugat, a karaván halad. Míg ők megpróbálták lejáratni, hatástalannak, veszélyesnek és még ki tudja, mi mindennek beállítani a keleti vakcinát (egy ideig sikerrel és ennek sajnos meg is lett a keserves következménye), addig a kormány gondoskodott róla, hogy elegendő mennyiségű oltóanyag érkezzen az országban. Mindegy, hogy keletről vagy nyugatról, csak legyen elegendő.

Most már van. Aki akarja, rövid időn belül beoltathatja magát – és akkor teszi jól, ha él is a lehetőséggel. Ha unalmas is a kijelentés, attól még igaz: az oltás életeket ment.

Most már az a cél, hogy minél gyorsabban elérjük az 5 milliós beoltottságot és ehhez járul hozzá a ma hajnalban érkezett újabb nagy vakcina szállítmány. Kínai oltóanyagot kaptunk, méghozzá az eddigi legnagyobb szállítmányt. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számolt be Facebook-oldalán közzé tett videójában.

(Címfotó forrás: Facebook)