Olvasom a Magyar Hírlap honlapján, hogy Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi képviselőjelöltje, Facebook posztjában arra szólította fel az embereket: Tegyünk azért, hogy szabadon élhessünk!

Az adócsalásért jogerősen elítélt – végzettsége szerint – ügyvéd azt javasolja „a hátrányosan megkülönböztetett embereknek”, hogy akit nem akarnak oltási igazolvány nélkül beengedni bármilyen helyre, dokumentálja az ellene elkövetett jogsértést tanúkkal, vásárlók könyvébe – panaszkönyvbe – való beírással vagy akár videófelvétel készítésével, majd forduljon az alapvető jogok biztosához. Szerinte el kell árasztani a hatóságot a bejelentések­kel.

Írja ezt az a prókátor, aki több DK-s politikusnak jogi tanácsadója, annak ellenére, hogy még a kamarai tagságát is felfüggesztették a csalás miatt. Ő akar jogvédő lenni! Buzdítva embereket, hogy jogos rendeletek ellen tiltakozzanak. Mert neki és követőinek a szabadság azt jelenti, mindent lehet – még adót csalni is – de, aki nincs egy platformon velük, azoknak semmit. Vagyis több millió embernek nincs joga ahhoz, hogy minimalizálja a fertőzés veszélyt és élhesse mindennapi életét.

Hogy is mondta annak idején Czeglédy kedvenc vezére Feri: el lehet innen menni!

Igen akár panaszkodni az EU-nál, ahol – ugyan lassan – de szintén az igazolvány bevezetéséről döntöttek. De más uniós országokban is kezdeményezhetne Czeglédy tiltakozást, ahol már bevezették, vagy napokban vezetik be az igazolványokat, amelyek az oltottaknak adnak „kiváltságokat”.

De ez nem érdekes, a lényeg, hogy „szeretett hazámban” bomlasszak és átvegyem a hatalmat, mindenáron. Ehhez pedig minidig ott áll haptákban a láthatatlan segítő, az ördög.

Fotó: MTI