A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezete és az Újpestért Egyesület felszólítja Déri Tibor momentumos polgármestert és Kanász-Nagy Máté LMP-s alpolgármestert, az LMP társelnökét, hogy a saját zsebükből fizessék ki azt a négymillió forintos büntetést, amit a Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal szabott ki az Újpesti Polgármesteri Hivatalra.

A közleményből kiderül, hogy már a Magyar Államkincstár a 22 000 újpesti nyugdíjas jogellenesen megszerzett és jogosulatlanul tárolt személyes adatainak törlésére utasította a Polgármesteri Hivatalt. Nem törölték az adatokat, hanem jogosulatlanul felhasználták.

Bebizonyosodott, hogy a rendeletalkotás és a végrehajtás folyamatában Déri Tibor és Kanász-Nagy Máté tudatosan követték el a törvénysértéseket. Ezért arra szólítjuk fel őket, hogy tetteikért vállalják a felelősséget, és ne a Polgármesteri Hivatallal fizettessék ki a négymilliós bírságot, hanem fizessék meg ők maguk, akik hatalmukkal visszaélve, előre megfontolt szándékkal kárt okoztak az újpestieknek!
Fidesz Újpesti Szervezete

Forrás: MTI