Ismét bírósági eljárással fenyegetik balliberális európai parlamenti képviselők az Európai Bizottságot. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő lapunknak hangsúlyozta: a baloldal politikai rendőrséget akar csinálni a parlamentből. Az európai baloldal nem vitázni akar a tőle eltérő véleményt vallókkal, hanem durva jogi következményekkel akar büntetni – mondta lapunknak Deutsch Tamás

Jogi lépéseket akar tenni az Európai Bizottsággal (EB) szemben európai parlamenti  képviselők egy csoportja, amiért továbbra sem érvényesítette az uniós források megvonásával is járó, úgynevezett jogállamisági mechanizmust Magyarországgal és Lengyelországgal szemben – derült ki abból az állásfoglalás-tervezetből, ami a Politico birtokába jutott.

A brüsszeli lap emlékeztetett, egy korábbi dokumentumban június elsejét nevezték meg utolsó határidőnek a képviselők, az EB azonban, megfelelően a tagállami vezetők tavaly decemberi döntésének, az Európai Unió Bíróságának döntésére vár. A mostani javaslatot támogató képviselők szerint már előbb kellene lépniük.

A tervezetet magyar részről a Momentum képviselője, Cseh Katalin jegyzi, az aláírók közt pedig olyan, hazánkat sűrűn bíráló politikusok vannak, mint a német zöldpárti Danuel Freund és Terry Reintke, vagy a szociáldemokrata Birgit Sippel.

Az európai baloldal – a magyar baloldal képviselőinek élharcos közreműködésével – politikai rendőrséggé akarja változtatni az EP-t, reagált az állásfoglalás-tervezetre Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációvezetője. Emlékeztetett, ez a törekvésük nem új, ám egyre erősebb: ezt szolgálta a Tavares-jelentés, a Sargentini-jelentés, valamint a jogállamiságinak hazudott mechanizmus is.

Deutsch szerint az európai baloldal nem vitatkozni akar azokkal, akik tőle eltérő állásponton vannak – legyen szó uniós intézményről, tagállami kormányról, pártcsaládról vagy frakcióról –, hanem jogi eszközökkel meg akarják büntetni a más véleményen lévőket. Akik nemet mondanak az illegális migrációra, a birodalmi, föderatív elképzelésekre, a genderőrületre, azokat euro­szkeptikusnak, szélsőségesnek, korruptnak kiáltják ki, megvádolják, és durva jogi büntetéseket akarnak.

A képviselő szomorúnak nevezte, hogy a Fidesz egykori pártcsaládja, az Európai Néppárt engedett a nyomásnak, és „a baloldal szolgálólánya lett” az Európai Parlamentet politikai rendőrséggé átalakító baloldali törekvésekben.

Forrás: magyarhirlap.hu

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd / MTI