Nyílt titok, hogy Karácsony Gergely főpolgármester miniszterelnökjelölt jelölti kampányát amerikai tanácsadók segítik, akik a jelek szerint nagyon elemükben vannak. Már most elkezdődött a mutogatás és vádaskodás azzal kapcsolatban, hogy az oroszok és kínaiak beavatkoznak majd a jövő évi választásokba. Ezt mintha láttuk volna már valahol.

„Remekbe szabott” interjút adott Karácsony Gergely főpolgármester a Bild című német lapnak. A minden bizonnyal tolmáccsal készült beszélgetésben Karácsony arról delirált, hogy óriási biztonsági fenyegetést jelent az egész Európai Unió számára, hogy a két tekintélyelvű állam (Oroszország és Kína) hogyan vásárol befolyást az oktatás, a tudomány, az infrastruktúra és a gazdaság területén Kelet-Európában.

Karácsony Brüsszel segítségét kérte, hogy Peking és Moszkva ne manipulálhassa a választásokat.

Lazsálással nem vádolhatók az amerikai tanácsadók, na! Az elmúlt több mint öt évben az Egyesült Államokban slágertéma volt, hogy Oroszország hogyan avatkozott be a 2016-os elnökválasztásba, amelyen Donald Trump legyőzte Hillary Clintont. Ment is a mutogatás ezerrel, és azóta sem állt meg.

Clinton még 2020-ban is arról magyarázott, hogy az oroszok beavatkoztak. Hillary Clinton egyébként már a brexitet is az oroszokra akarta kenni.

Barack Obama korábbi elnök arról értekezett, hogy „alábecsülte” az oroszok befolyásolási kísérleteit.

A tavalyi elnökválasztás során maga Joe Biden is elővette a témát. Ő fenyegetőzni kezdett. Mint mondta, Oroszországot megbüntetik, ha ismét beleavatkozott az amerikai demokráciába. A tények azonban senkit nem zavartak.

2019-ben William Barr amerikai igazságügyi miniszter a Mueller-jelentés nyilvánosságra hozatala előtt közölte: sem Donald Trump elnök kampánycsapatának munkatársai, sem egyetlen amerikai állampolgár nem játszott össze oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején.

Az MTI beszámolója szerint a tárcavezető leszögezte, a Mueller-bizottság nem talált bizonyítékot sem összejátszásra, sem összeesküvésre az orosz kormányzattal vagy az Internet Research Agency nevű orosz álhírgyárral.

Mindig kell egy bűnbak, ha nem a libsik ízlése szerint alakulnak a dolgok. Első körben kiderült, hogy Karácsony éppúgy menekül az újságírók elől, mint Álmos Joe, ráadásul még hasonlóan is öltöztetik.

Továbbá az is megfigyelhető, hogy a Gyurcsány-show főszereplője előszeretettel dörgölőzik Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz. Akárcsak Joe Biden…

CEU, Soros-emberek, adományok itt-ott – Karácsony Gergely főpolgármester egyre mélyebben ágyazódik be Soros György amerikai tőzsdespekuláns birodalmába.

Forrás és kiemelt kép: 888.hu