A téma mindnyájunkat érint, hiszen a kihívásokkal naponta találkozunk: a történelemben először egyszerre áll össztűz alatt a nyugati civilizáció két alappillére, Athén és Jeruzsálem öröksége, a klasszikus görög gondolkodáson és a bibliai kijelentésen felépült világ. Ben Shapiro A történelem jobb oldala című első magyarul is kiadott könyvét, mely azt járja körül, miként tette naggyá az értelem és az erkölcs a Nyugatot, már megrendelheti a hetek.hu oldalán.

A történelem jobb oldala címmel ennek az évezredes eszmerendszernek a védelmében írt nagysikerű könyvet korunk legismertebb amerikai konzervatív zsidó szerzője és véleményformálója, Ben Shapiro. A szerzőnek ez az első Magyarországon megjelenő könyve, munkásságát azonban itthon is széles körben ismerik, köszönhetően annak, hogy közösségi oldalait összességében több mint 10 millióan követik.

Ben Shapiro A történelem jobb oldala

Shapiro igazi 21. századi apologéta: nemcsak a virtuális elefántcsonttoronyból osztja az észt, hanem álláspontja mellett személyesen is kiáll, ami miatt rendszeresen fizikai támadásokat és fenyegetéseket is el kell szenvednie. Előfordult már vele, hogy élő televíziós adásban a mellette ülő transzgender aktivista szó szerint torkon ragadta, amikor Shapiro azt állította, hogy egy biológiai férfiként született személy nem válik nővé attól, hogy megváltoztatja a külső megjelenését. A mély hangú, izmos, ám színes kosztümbe öltözött vitapartnere ezen annyira felháborodott, hogy elkezdte szorongatni Shapiro nyakát, míg a műsorvezető közbe nem avatkozott.

A konzervatív elemzőként és médiaszemélyiségként az érvek és nem az indulatok erejében hisz, amikor kiáll azon értékek mellett, amelyek életünk alapját jelentik.

A könyvről bővebben ezen a linken olvashat, illetve itt vásárolhatja meg: Hetek.hu

Címlapkép: AP / Colin Young