Egy francia filozófus szerint visszafordíthatatlan károkat okozott az ellenőrizetlen illegális bevándorlás Franciaországban. Csak tavaly 6,8 millió új bevándorlót regisztráltak, közülük 2,5 millióan kapták meg az állampolgárságot – hangzott el az M1 műsorában.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő elmondta: Az említett francia filozófus azt mondta ki, hogy annyi nem európai ember érkezett Franciaországba, hogy ezt a folyamatot már visszafordítani nem lehet. Két adatot emelt ki, az érkezők és az állampolgárságot szerzők számát. Ebből az látszik, hogy az érkezett migránsok mintegy kétharmada nem felelt meg azoknak a követelményeknek, amelyek a francia állampolgárság megszerzéséhez szükségesek.

Franciaország a világ második legnagyobb gyarmattartója volt, Nagy-Britanniával szemben viszont nem vonultak ki, hanem az utolsó emberig harcoltak. Ezekről a területekről áramlanak be az emberek, akik jólétet és a gazdaságot választanák.

A békés egymás mellett élés láthatóan nem működik, ez látszik a bűnözési statisztikákból is. A nizzai terrormerénylet évfordulója tegnap volt, a börtönben lévők túlnyomó része bevándorló hátterű. Franciaországban olyan tömegpartikat szerveztek, ahová fehér ember nem léphet be, ez is az integráció kudarcát mutatja. Továbbá fontos megemlíteni, hogy a migránsok olyan országokból jöttek, melyeket a franciák évszázadokon keresztül uraltak és raboltak ki.

A vezetők nem hozzák meg azokat a döntéseket, amelyeket meg kellene hozni, nem zárják le a határokat, folytatják a családegyesítéseket és ezt a pandémia idején sem függesztették fel.

A jövő évi elnökválasztáson az egyik kulcskérdés a migrációhoz való viszony lesz. A franciák a németekhez hasonlóan félnek, de nem mernek beszélni, mert félnek attól, hogy idegengyűlölőnek, fasisztának bélyegzik őket.

Forrás: M1 / hirado.hu

Címlapkép: Nizzai terrormerénylet – MTI/EPA/Pool/Eric Gaillard