Megtelt a Kossuth tér.

„Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért” – ezzel a címmel hirdetett tüntetést szombat délutánra a fővárosba Magyar Péter.

Magyar Pétert tapsvihar fogadta a színpadon.

„Eddig úgy szólítottalak benneteket, hogy kedves barátaim, de ez már több mint egy baráti társaság”

– kezdte beszédét Magyar Péter. Azzal folytatta, hogy 2024. április 6. dátumát jól jegyezzék meg, mert mostantól semmi nem lesz úgy, ahogy eddig volt,

„a magyar nemzet megüzente, hogy eddig és ne tovább”.

Szerinte visszavették a nemzeti jelképeket és kifejezéseket, hazafiak százezreiről beszélt, akik egy csoda részesei. Magyar Péter úgy látja, hogy több százezren vannak a tüntetésen. Elmondta azt is, hogy pár hét alatt az ország legtávolabbi szegletébe is eljutott a remény üzenete, pedig amikor először kiírta, hogy ne féljetek, még magát is győzködnie kellett, de ezzel az energiával már hegyeket lehet mozgatni. Úgy vélekedett, hogy,

olyat tettünk pár hét alatt, ami példa nélküli a rendszerváltás óta, egy kis garázsból indulva megrendítettük a 20 éves politikai status quót.

Magyar Péter rettegő hatalomról beszélt, a Republikon Intézet közvélemény-kutatása viszont inkább arra utal, hogy az ellenzéki pártoknak van okuk a rettegésre.

Republikon: Már a DK-t veszélyezteti Magyar Péter nem létező pártjának népszerűsége

A tüntetésen több baloldali közéleti szereplő is feltűnt, köztük Juhász Péter is, aki nemrég jelentette be, hogy Budapest V. kerületében elindul a polgármesteri tisztségért.

A rendezvényen felszólalt Nagy János, Szigetszentmiklós baloldali polgármestere, aki az ellenzéki összefogás jelöltjeként nyert még 2019-ben.

Nagy 2019-es győzelme után Jakabbal és Márki-Zay Péterrel is közös akciókba kezdett.

Emlékezetes továbbá, hogy

Nagy János az MSZP jelöltje volt a 2021-es baloldali előválasztáson.

Most viszont Magyar Péter hívására beszélt a tüntetőkhöz.

Ezek után az RTL-en rendszeresen szereplő Nagy Ervin egy Presser-szerzeményt énekelt el. De énekelt Rost Andrea is, aki tavaly otthagyta a Magyar Állami Operaházat, miután hiába pályázott, nem ő lett az igazgató.

Magyar Péter szerint a Kossuth téren összegyűlt tömeg a bizonyíték, hogy ez nem „egy belpesti médiahekk”, majd kérte a tömeget, hogy mutassák fel a rendezvény elején kiosztott városnévtáblákat. Magyar szerint nagyobb a tömeg, mint a 2022-es Békemeneten.

Ez biztosan nem igaz, hiszen a 2022-es Békemeneten még a balliberális Lakmusz szerint is megtelt az Alkotmány utca, most meg nem.

Magyar azt ígérte, hogy lépésről-lépésre fogják visszavenni Magyarországot, szerinte a szabadságot soha sem adták ingyen, azért meg kell küzdeni.

A politikus beszólt a közmédia vezetőinek, azt követelte, hogy élő adásban mondhassa el, miként képzelni az új Magyarországot. Majd rátért Polt Péter legfőbb ügyészre, aki szerinte nem képes pártatlanul végezni a munkáját. Erre reagálva a tömeg azt kezdte skandálni, hogy mondjon le. „Hallod-e te Polt Péter, hogy mit üzen a magyar nép?” – kérdezte Magyar.

Magyar bejelentette, hogy létrejött az egyesülete, ahova várja a mikroadományokat.

A pártját (kincs, ami nincs?) továbbra sem nevezte meg, ennek ellenére a ma még nem létező párt el fog indulni a június 9-i európai parlamenti választáson, és el fogja hozni az új Magyarországot.

Majd meghirdette, hogy lehet jelentkezni a pártja európai parlamenti választási listájára.

Kiemelt kép: Attila KISBENEDEK / AFP