Tűz ütött ki vasárnap este a szicíliai Pozzallo városának menekültügyi központjában, mert egyes migránsok matracokat és más éghető berendezési tárgyakat felgyújtottak – közölte az olasz sajtó.

A létesítményből sűrű füstöt lehetett látni, több tucat tunéziai menedékkérő elmenekült a lángoló központból. Értesülések szerint százhúsz migránst, köztük húsz fiatalt sikerült biztonságba helyezni.

Roberto Ammatuna, Pozzallo polgármestere a történtek nyomán felhívást intézett a rendőrséghez, hogy mielőbb megoldást találjanak a tunéziai migránsok jelentette problémára. Nem tartják magukat a létesítményben a koronavírus járványa miatt kötelezővé tett karanténhoz.

Olaszország újabb migrációs hullámmal kénytelen szembesülni. Az olasz belügyminisztérium adatai szerint az idén eddig 24 622 illegális bevándorló érte el az olasz partokat, a tavalyi év azonos időszakában számuk 9764 volt. A legtöbb menedékkérő Líbia, illetve Tunézia érintésével a Földközi-tengeren keresztül éri el Olaszországot, és ezzel az Európai Unió területét. Mindemellett a tunéziaiak gazdasági bevándorlónak számítanak.

(Forrás: MTI. Címkép: italy24news.com)