Cseh Katalin igazi nyertese a brüsszeli pénzosztási mechanizmusnak, hiszen mindeddig közel 4,8 milliárd forint támogatáshoz jutott cégein keresztül az uniós pályázatokon.

Ez azért is megdöbbentő, mert a most lebukott momentumos EP-képviselő évek óta mindent megtesz annak érdekében, hogy az Európai Bizottság megvonja Magyarországtól az uniós forrásokat.

A baloldali politikus gátlástalansága nem ismer határokat: amíg ő vállalkozásaival mélyen markol az uniós kasszába, addig Magyarországot eltiltaná a támogatásoktól, és azt szajkózza, hogy azt „közvetlenül” kell folyósítani.

A brüsszeli pályázatokon milliárdokat kaszálható politikus nem állt le, és az Európai Parlament márciusban megtartott, plenáris ülésén gátlástalanul úgy értékelte az uniós pénzek elosztásának folyamatát, hogy „jelenleg következmények nélkül lehet kilapátolni az uniós pénzeket, azonban ennek az új mechanizmus véget vethet.”

Három másik baloldali EP-képviselővel az Európai Bizottságnak közösen írt júliusi levélben – folytatva a korábbiakat – úgy fogalmazott, hogy „;nincs idő további halogatásra”, és Magyarországtól meg kell vonni az uniós forrásokat. Egy nappal később pedig azt követelte az Európai Bizottságtól, hogy ne húzza az időt, ne tétlenkedjen tovább, hanem büntesse meg Magyarországot.

Cseh Katalinnak még arra is volt ereje, hogy három nappal a botrányának kirobbanása előtt arról írjon a Facebook-oldalán, hogy a Brüsszelnek „oda kell eljutniuk, ahová valóban szánják azokat – az emberekhez!”

Most már nyilvánvaló: az embereken saját magát értette.

Az Origo teljes cikke itt olvasható el.