Itthon is bemutathatják Andrew Lloyd Webber új musicaljét, a Hamupipőkét. A darab azonban nem a klasszikus történetet meséli el, ebben a változatban Hamupipőke egy nagyszájú, lázadó karakter, a Herceg pedig egyszer csak eltűnik egy másik férfival.

Az Origo információi szerint a Madách Színház készül bemutatni Budapesten, 2022 őszén. Andrew Lloyd Webber új darabját, a Hamupipőkét (Cinderella) először 2019-ben kezdték próbálni Londonban, a koronavírus-járvány miatt azonban többször el kellett halasztani az előadásokat.

A musical nagyszínpadi premierjét a lezárások után múlt hétfőn mutatták volna be, de miután több stábtagnak is pozitív lett a koronavírustesztje, így elhalasztották az előadásokat, melyek várhatóan augusztusban indulhatnak Londonban.

Webber Hamupipőkéje azonban nem a klasszikus tündérmese. A darabban a Herceg egyszer csak eltűnik, és kiderül, hogy valójában egy férfiba szerelmes. Hamupipőke sem az a szerény lány, akinek korábban hittük, hanem egy nagyszájú, erős nő, igazi feminista, akinek nincs szüksége férfira a boldogsághoz, erről írt a New York Post.

Végül azért csak talál magának szerelmet, a legjobb barátjába, a Herceg öccsébe szeret bele. Érdekesség, hogy a klasszikus társadalmi normákkal szemben a másságot hirdető (gyerek)musical egyik dalát a a London Gay Men's Chorus, egy  londoni meleg férfikórus is előadta, hogy ezzel ünnepeljék a Pride-hónapot.

Az Origo úgy tudja, Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója 2022 őszén szeretné bemutatni az LMBTQ-musicalt a magyar közönség számára. Ezzel kapcsolatban keresték a színházat, hogy megtudjuk, pontosak-e az információink.

Azzal kapcsolatban is érdeklődtek, hogy mivel a Madách Színház musical előadásai az általános iskolások körében is népszerűek, terveznek-e korhatárt kötni a Hamupipőke című darabhoz, vagy azt látogathatják-e majd a 8-12 éves gyerekek is. Ami alapvetően gyerekeknek szóló musical, vagyis – ha az információk pontosak – gyerekeknek tervez egy LMBTQ-musicalt játszani a Madách Színház.

Mihelyt Szirtes Tamás igazgató válaszol az Origo kérdéseire, természetesen megírjuk.