Imamozgalom miatt jelentették fel a gyermekklinikát a magyarországi ateisták!

A Magyar Ateista Társaság vezetője feljelentette a GOKVI-t (a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetet), amiért egy gyógyításért közbenjáró imamozgalmat indítottak az intézet alapítványának 250 ezer forintjából – adta hírül a Képmás.

Az Ateista Társaság, mivel tagjai kizárólag a szekuláris humanizmusban és a tudományban hisznek, ugyanezt elvárják minden állami intézménytől, minden állami pénzből működtetett szervezettől, minden köztéri és közéleti megnyilvánulástól – vagyis tulajdonképpen minden embertől, amint kilép a lakása ajtaján. Sőt, egyes ateisták gyermekkeresztelést elítélő fellépése arra utal, hogy még lakáson belül is – írja a Képmás.

Vita az új ateizmusról/Forrás: ateista klub blog.hu

Vita az új ateizmusról/Forrás: ateista klub blog.hu

A lap rámutat, hogy a mostani akció Madalyn Murray O’Hair és az Amerikai Ateista Társaság mintájára kezdett perekbe, melyek hatására Amerikában betiltották az állami iskolákban az imádkozást és Biblia-olvasást. A társaság pert indított például a NASA ellen is, hogy megakadályozza a Holdra szálló asztronauták istentiszteletét – írja a lap.

„Lehetővé tettük, hogy aki imádkozni szeretne a beteg hozzátartozójáért, az nyugodtan tegye. /…/ A hívőket nem érdekli, hogy van-e tudományos bizonyíték. Igazából a nem hívőket érdekli, hogy van-e az imának gyógyító ereje. Azok, akik tudományos bizonyítékot követelnek ezzel kapcsolatban, tulajdonképpen nem engedik meg a hívő polgártársaiknak azt, hogy szabadon gyakorolják a vallásukat.” A betegségekkel, az élet végességével találkozva pedig az emberek fogékonyabbá válnak a transzcendensre. A beteg hozzátartozóikért mondott ima, imalánc lelki fogódzó, megerősítő tett. Gui Angéla, a GOKVI kommunikációs igazgatója szerint „a rengeteg megerősítő történet visszaigazolta, hogy segítenünk kell az imalánc indításának lehetőségét” – nyilatkozta Prodan Zsolt, a Gyermek Szívsebészeti Osztály vezetője.

Herczeg Anita a debreceni gyermekklinikán/Forrás Dehír/illusztráció

Herczeg Anita a debreceni gyermekklinikán/Forrás Dehír/illusztráció

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita vállalták el a „Szívünk imája” mozgalom fővédnökségét.

Az új ateista társaság elnöke Waldmann Tamás szerint:  „Az új ateizmus nem olyan, mint a régi. Az új ateizmus sohasem fogja már befogni a száját, nem fog a békesség kedvéért úgy tenni, mintha az egyházak, szekták sokszor nem a hatalmat kiszolgáló bűnszövetkezetek lennének. Nem fogunk úgy tenni, mintha a vallás önmagában tiszteletre méltó dolog lenne. Mi a hitet, az irracionalitást, az elnyomó, bigott, fundamentalista nézeteket támadjuk. Az embereknek van méltóságuk, a nézeteiknek nincsen” – áll a Magyar Ateista Társaság egyik idézett blogbejegyzésében.

Az új ateisták célja egy olyan „új” társadalom megteremtése, amely „a vallás és a tradíciók helyett a józan észre, a tudomány és a filozófia eredményeire támaszkodik” – ebben azonban nincs helye vallásos embernek, vallják.

„A vallásosak, kik ókori szappanoperákat olvasnak, és ezekben hisznek, gyerekagyúak csupán, embergyerekek, tulajdonképpen agyuk egy hibás program szerint fut” – írja egy harcias ateista szerző a társaság blogján.

Forrás. mandiner.hu

Fotó: MTI/Balogh P. László/ A fotón Dr Prodán Zsolt