Nem lesz sokmilliós beruházás a Szigetcsúcson, mivel a kisoroszi Szigetcsúcsot országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítják, így a helyszínre tervezett beruházást leállítják – hangsúlyozta az Agrárminisztérium közleményében.

Mint írták, a Duna-Ipoly Nemzeti Park 1997-es megalakításakor, még a Horn kormány idején elkövetett adminisztrációs hiba miatt a Szentendrei-sziget északi csúcsát érintő területet nem nyilvánították védetté. Így ott a nemzeti park nem érvényesíthette maradéktalanul a táj- és természetvédelmi szempontokat.

A tervezett 300 milliós beruházást tehát végérvényesen leállítják, így semmis sem valósul meg a 300 millió forintos turisztikai fejlesztésből.

A rendeletmódosítás hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben

A Magyar Közlönyben – közölték – hamarosan megjelenik a természetvédelmi besorolást módosító rendelet, amely lehetőséget ad a korábban kiadott hatósági engedélyek szakmai felülvizsgálatára és a beruházás leállítására. Így a rendelet módosításának hatályba lépésével a Szigetcsúcs természetvédelmi státusza jogilag egyértelműen megalapozottá válik.

Forrás: MTI-OS/Helló vidék