2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket és ellenünk fordították őket.

A borzalmak közepette is sok-sok ünneplő kezében volt telefon, kamera, fényképezőgép: fotók, film- és hangfelvételek ezrei készültek el.

2006 ősze óta másfél évtized telt el.

Azért, hogy súlya legyen az ellenünk elkövetett erőszaknak, a XXI. Század Intézet felhívással fordul mindazon honfitársainkhoz, akik jelen voltak, akik átélték és rögzítették a brutalitásokat. Arra kérjük őket, küldjék el fényképeiket, filmjeiket, hangfelvételeiket, hogy soha, senki ne állíthassa: mindez nem történt meg!

A fotókat, filmeket, hangfelvételeket a [email protected] címre várjuk!

Hogy soha többé ne tehessenek meg ilyet velünk!

Kérjük, hogy mielőtt személyes adatait, valamint a birtokában lévő fényképeket, filmeket, hangfelvételeket rendelkezésünkre bocsátja, olvassa el a „Hozzájárulás fényképek, filmek, hangfelvételek felhasználásához, valamint személyes adatok kezeléséhez” elnevezésű dokumentumot, és csak abban az esetben küldje el nekünk személyes adatait, fényképeit, filmjeit, hangfelvételeit, ha a dokumentumban foglaltakat megértette és maradéktalanul elfogadja.

Kérjük továbbá, hogy csak olyan fényképeket, filmeket, hangfelvételeket bocsásson rendelkezésünkre, melyek valóságtartalmáért vállalja a felelősséget. A Közalapítvány a valótlan vagy hamis adatok és információk közlése miatti jogsértésért kizárja a felelősségét.