A meglehetősen baráti hangvételűre sikeredett beszélgetésben a határvédelemről esett szó, és arról, hogy a magyar kormányt azért gyűlölik a liberálisok, mert szerintük konzervatív és sikeres politikát folytat. A riporter egyébként várhatóan ismét Magyarországra látogat.

Konzervatívak és sikeresek vagyunk, ezért gyűlölik Magyarországot a liberálisok – egyebek között erről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Fox News baráti hangvételű interjújában Tucker Carlsonnak, Donald Trump és Orbán Viktor ismert rajongójának.

Az interjú a határvédelem témájával foglalkozott először. A tárcavezető először kifejezte nagyrabecsülését Carlsonnak, amiért bemutatta Magyarországgal kapcsolatban „a valóságot”, szerinte ez rendkívül ritka, hiszen „általában azokkal a hazugságokkal és álhírekkel kell szembesülnünk, amelyet a nemzetközi liberális mainstream hoz létre, és az Ön interjúja, riportja Magyarországról friss levegőt jelent a számunkra.

A riporter kérdésére Szijjártó Péter elmondta, hogy az Európai Unió külügyminiszterei általában a határvédelemről, migrációról, illetve a biztonságot érintő kérdésekről szóló viták alatt szöveges üzeneteket küldenek neki, hogy „jól csinálom, csak így tovább, és ehhez hasonlókat”.

”És aztán, amikor a vita végén megkérdezem őket, hogy kedves barátaim, miért nem támogattatok ti is, akkor erre azt mondják, hogy odahaza ott vannak az NGO-k, a liberális média, a koalíciós kormány, a nyomás, és így tovább„ – sorolta.

Ebből arra a konklúzióra jutott, hogy mások azért nem folytatnak hasonló politikát, mert „nyomás alatt állnak” a média, az NGO-k és a politikai elit részéről, ezeket a nemzetközi liberális mainstreamnek nevezi.

Tucker Carlson ezután kijelentette, hogy a külpolitikai berendezkedésük hisztérikus idiótákból áll, akiknek egész életét végigkísérte a kudarc, szerinte ők gyűlölik Magyarországot és diktatúraként emlegetik, „ami nyilván nem igaz, hiszen demokrácia”.

A a külgazdasági és külügyminiszter úgy vélte, a tízmilliós Magyarország azért olyan fenyegető számukra, mert állítása szerint „patrióta, keresztényalapú” politikát valósít meg a kormány, szerinte „konzervatívak vagyunk, és ugyanakkor sikeresek”.

Tehát alapvetően a létezésünk veszélyt jelent a számukra, mert azt állítják, hogy csak akkor valósulhat meg progresszív, sikeres politikai rendszer, ha szélsőségesen liberálisak vagyunk – summázott Szijjártó Péter.

Tucker Carlson ismét Magyarországra jön:

Forás: magyarhirlap.hu

Nyitó kép: Youtube