Nagyon úgy fest, hogy az MSZP egykori elnöke és miniszterelnökjelöltje, Mesterházy Attila 2022 után már nem lesz képviselő, ugyanis nagyon csúnyán megverte őt a Demokratikus Koalíció jelöltje az előválasztáson a Veszprém megye 1. számú választókerületében. A II. kerületben megmérkőző egykori műsorvezető, a DK-s színekben induló Kálmán Olga is simán alulmaradt kihívójával szemben – írta a 444.hu.

Veszprém megye 1. számú választókerületében a Jobbik, az LMP és a Liberálisok által is támogatott egykori TASZ-ügyvéd, Csonka Balázs 3689 szavazatot kapott, azaz majdnem kétszer annyit mint Mesterházy, akire összesen 1821-en szavaztak. Korábban Fekete-Győr András már kijelentette, hogy semmiképp nem fognak beleegyezni abba, hogy Tóth Csaba vagy Mesterházy Attila szerepeljen a közös ellenzéki listán, így nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy 2022-től az egykori pártelnök már nem lesz képviselő.

Az egyik nagy csatának előzetesen a II. kerületi ígérkezett, ahol a Párbeszéd parlamenti képviselője, Tordai Bence és az egykori műsorvezető, a DK-s színekben induló Kálmán Olga csapott össze. Ehhez képest meglepően sima győzelmet aratott Tordai (6967 szavazat, 67,04 százalék), Kálmán Olga 3425 szavazatot kapott (32,96 százalék).

Fotó: Origo