Márki-Zay Péter mégsem lép vissza Karácsony Gergely javára a baloldali előválasztás második fordulójában, így külön indulnak Dobrev Klárával szemben.

„Elmondtam pénteken, elmondtam szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden és szerda este is Márki-Zay Péternek: Magyarország újraegyesítésének programjához, a szociális és zöld fordulathoz hívok szövetségeseket”

– írta ki Facebook-oldalára szerda este Karácsony Gergely.

„Hatalomtechnikai alkudozások, egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatások nem számítanak akkor, amikor Magyarország jövője a tét. Bár én soha nem kértem, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában.

A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott. Döntését természetesen tiszteletben tartom.

Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett” – írta a főpolgármester.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd-MSZP-LMP miniszterelnök-jelöltje szerda délután tett sajtónyilatkozatot arról, hogy nem lép vissza, és csak olyan szövetségkötés jöhet szóba Márki-Zay Péterrel, amelyben utóbbi lép vissza az ő javára.

Márki-Zay jelezte, hogy magát tartja az esélyesebbnek, de este egyeztet Karácsony Gergellyel. Ez az egyeztetés végződött végül azzal, hogy Hódmezővásárhely polgármestere nem lép vissza Budapest főpolgármestere javára, miközben Dobrev Klára az országot járja az előválasztás második fordulójához kampányolva.

Forrás: mandiner.hu

Fotó: Facebook