Gyucsány Fletóné megint telibe kapta. Szarva közt a tőgyit. Ismét követel valamit, ami már régen idejét múlta: több nőt a politikába.

Azért ezzel én a helyében nagyon vigyáznék. Hát nem elég neki a virtuóz repper Szél Bernadett, a halk szavú Szabó Tímea, a decens modoráról ismert Bangóné Borbély Ildikó, vagy éppen a csodás hajkoronáját büszkén viselő Vadai Ágnes? Nem beszélve a zárt ajtók engesztelhetetlen ellenségéről, Kunhalmi Ágnesről, a futóbajnok Gurmai Zitáról, a botmixeres Cseh Katalinról, az igazmondó juhász Donáth Annáról, vagy éppen a csoda okosakat kiabáló Schmuck Erzsébetről.

Nem elég? Mert nekem még kicsit sok is.

Na tessék! Az ellenzékben már ma is hangadók a nők! Bezzeg a Fidesznél…

Nos, nézzük a „bezzeget”.

Varga Judit igazságügyi miniszter, Novák Katalin tárca nélküli miniszter, Mager Andrea tárca nélküli miniszter, Szabó Tünde államtitkár, Rédey Tünde államtitkár, Hegyi Eszter Dóra helyettes államtitkár, Dargay Eszter helyettes államtitkár, Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár, German Nóra helyettes államtitkár, Rácz Zsófia helyettes államtitkár, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő -és a felsorolásnak még közel sem értünk a végére.

Ehhez mit szól, kedves Fletóné? Már hallani is vélem: kevés! Még több nőt a politikába!

Rendben, és akkor? Mitől jobb vagy rosszabb egy férfi vagy egy nő? Egyáltalán mi ez a nemi megkülönböztetés? Eddig úgy gondoltam, az alkalmasság, és nem a nemi jelleg határozza meg, ki milyen posztot töltsön be. Persze vannak elhibázott döntések, ennek következtében szükség lehet cserékre is, de nekem ne azért legyen valaki képviselő vagy éppen kormánytag, mert nő vagy éppen férfi.

Gyurcsányné drága, ha nem lenne csőlátása, feltűnhetett volna, hogy a hölgyek egyre jelentősebb szerepet töltenek be a politikai életben, de a kormányzásban is. Jórészt alkalmasságuk, és nem nemiségük alapján.

Drága asszonyom, valóban elhiszi, hogy kegyed megfelelő miniszterelnök lenne csak azért, mert nő még nem töltötte be ezt a tisztséget? Ha igen, az bizony tömény butaságra vallana.

De Ón nem buta, úgyhogy ne higgye ezt. Akkor sem, ha férjura azt mondja, „asszony, te vagy a legalkalmasabb az ország vezetésére”. Ha eddig nem tudta volna, most megsúgom: kár olyan valakire hallgatnia, aki maga sem volt alkalmas rá.