Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta: a negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot. Mint fogalmazott: riasztó a helyzet Romániában, ahol a kórházak megteltek. Felidézte: „eddig is adtunk lélegeztetőgépet és gyógyszert”, „most azonban – tette hozzá –, hogy ott tele vannak a kórházak, teljesítjük a románok kérését és a határhoz közeli két kórházban egyelőre 50 betegüket átvesszük és ellátjuk.”

Romániában az átoltottság átoltottság aranya 29 százalék, Magyarországon 59. Ez adja a különbséget”

– húzta alá a miniszterelnök.

„Az oltás működik. A beoltott emberek közül megbetegedők aránya 1 százalék alatt van” – emelte ki a miniszterelnök. Elmondta: az emberek nem fogják tudni elkerülni a negyedik hullámot, és ez, a delta variáns sokkal veszélyesebb, mint a korábbi variánsok. A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy ne kockáztasson. A miniszterelnök elmondta, megpróbálnak jó példával elől járni, ő maga a hétvégén veszi fel a harmadik oltást. Mint fogalmazott:

a harmadik oltás felér egy életbiztosítással”.

Kérdésre válaszolva a kormányfő elmondta azt is, minden esély megvan rá, hogy legyen saját vakcinánk. Addig is zajlanak az egyeztetések arról, hogy lehetőségünk legyen lehetőségünk az orosz Szputnyik vakcina hazai gyártására.

Kötelező kvóta, migráció

A nyugat-európaiak nem bíznak saját magukban, feladták azt a reményt, hogy a saját nemzetük a népesedési válságon úrrá tud lenni, ezért pótolnák a hiányzókat migránsokkal. Ez a gondolkodásmód a magyar embert mellbe vágja. Mi még, magyarok, harcolunk, a magyar fiatalok akarnak gyermeket, többet, mint amennyi megszületik, így ha sikerülne elmozdítani azokat az akadályokat, ami miatt kevesebb gyerek születik, mint amennyit vállalnának, akkor helyrebillenhet az egyensúly.

A nyugati gőg nem éri be azzal, hogy sikeresek, ragaszkodnak ahhoz is, hogy nekik van igazuk. Nekik nem elég, hogy szabadok, úgy élhetnek, ahogy akarnak, de azt is akarják, hogy ismerje el őket mindenki, és vegye át a döntéseiket a többi ország is, meg akarják mondani, hogy éljenek mások. A németek például barátaink, és mindig az a kérdés Európában, hogy mit akar Németország. Az utóbbi időket számításba véve ez egy német Európa, vagyis azt akarják elérni, hogy ismerjük el és vegyük át a megoldásaikat, de ez a magyar felfogástól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.

Sok Góliát Dávid ellen szervezkedik,

12 ország levelet írt, és leírta, milyen lépéseket kell tenni a határok megvédése érdekében. Ellensúlyt akarunk képezni a német Európa-felfogással szemben.

Ha jött a baj délről, a nyugatiak soha nem segítettek, inkább azt akarták, hogy Magyarország legyen ütközőzóna, ami megvédi őket, és folytathatják a kényelmes életüket. Így volt ez például a török elnyomás alatt is. Egy hiba beismerése az nagyvonalúságot igényel, ma ez hiányzik az európai politikából különösen. Ma már mindenki kerítést épít, de soha egy európai vezető nem ismerte el Magyarországot.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban 2021-10-15

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Energia, rezsiharc

A rezsiharc az első csaták között volt Brüsszellel 2010 után, Magyarországon a kettőezres évek alatt, amikor a baloldal irányított, a baloldali kormányok folyamatosan engedték, hogy emeljék a szolgáltatók a rezsiárakat, amik így az egekben voltak. Nagy csata volt ezt megváltoztatni. A rezsiárszabályozás rögzítette a gáz és a villany árát. Bécsben ma az áram ára duplája budapestiek, a berliniek meg háromszor annyit fizetnek, mint mi például. Mint fogalmazott:

a rezsiharc eredményeit meg kell védeni.”

A baloldali képviselőknek, a Gyurcsány-féle csoport a mai napig piaci árat követel, ez 380-400 ezerrel nagyibb költséget jelentene a magyar családoknak. Brüsszel semmit nem tett, amikor már lehetett látni, hogy felfelé fognak menni a rezsiárak Európában, ráadásul továbbra is árat emelnének az áram és a villany, valamint az üzemanyag esetében, a klímavédelemre hivatkozva. A magyar álláspont, hogy nem a lakossággal, hanem a klímaromboló cégekkel kellene ezt megfizettetni. A V4-ek ellenállnak.

A nyugati országokban a politikustól nem azt várják el, hogy irányt mutasson és vezessen, hanem az intézményeket menedzselgesse. Jobb a gyenge vezető. Amikor a dolgok rosszul mennek, új ellenség ütötte fel a fejét, akkor nem lehet hagyományos megoldásokra támaszkodni, felelős döntések kellenek, virágcsokrokkal nem lehet megvédeni a határt, miközben a rendőröket és a katonákat támadják a határon.

Forrás: mandiner.hu

Nyitókép forrása: Facebook