A Rolling Stones a béke jegyében nem játssza többé a Brown Sugar című dalát, mert egyesek úgy vélik, hogy az a rabszolgaságról szól.

Majka egy Facebook-posztban osztotta meg a véleményét arról, hogy a politikai korrektség jegyében egyre többször fordul elő, hogy korlátozzák a művészi szabadságot, így pedig szerinte tiltólistára kerülnek a popkultúra klasszikus számai. Bejegyzésében így fogalmazott:

„Alkotni, a művészetet jól megfogalmazni, megmutatni, kiváltságos feladat, ami sok ember önérzetét bántja. A legjobban éppen azokét, akik egész életükben az átlagosnál jobban sosem tudtak semmit művelni. Összekeverni a kultúrát az elérzékenyített gondolkodású, 21.századi középszerű ember sértődöttségével nagyon veszélyes jövőképet mutat”

– írta Majka a közösségi oldalán, majd hozzátette:

„Ha valaki megmondja egy művésznek, miről alkothat, az olyan cenzúra, amely Észak-Koreára vagy Fehéroroszországra jellemző. Ha tehetném, egy Eric Cartmanes bővített mondatban megbántanám az összes nációt, vallást, gondolkodást, szexuális beállítottságot ami létezik ebben a világban. Köztük saját magamét is…”

A  Blikk több előadót is megkérdezett a témában, többek között arról is, hogy a Rolling Stones a béke jegyében nem játssza többé a Brown Sugar című dalát, mert egyesek úgy vélik, hogy az a rabszolgaságról szól. De olyan legendás előadók dalait is támadják, mint Elvis, Tom Jones vagy a Queen, mert úgy sokak szerint szexuális bántalmazásról, családon belüli erőszakról, mások elítéléséről, esetleg törvénytelen kapcsolatokról szólnak a szövegeik.

Ganxsta Zolee például kifejtette:

„Hányingerem van a polkorrektségtől, undorító és káros! Attól semmilyen bőrszínű, vallású vagy gondolkodású embernek nem lesz jobb, ha túlóvatoskodjuk az egészet. Mi mindig is a legpolinkorrektebb zenekar leszünk, de ez nem azt jelenti, hogy rasszisták vagyunk vagy bántani akarunk másokat. Miért baj az, ha nevén nevezzük a dolgokat? Rám is lehet azt mondani, hogy egy fehér f*sz vagyok, nem sértődöm meg. A lányomat nem a polkorrektségre tanítom, hanem arra, a tettei alapján ítéljen meg mindenkit.”

Nagy Feró sem tudja hova tenni a Rolling Stones döntését:

„Szerintem hibát követett el a Rolling Stones. Én már csak provokációból is játszanám! Történelmet és dalszöveget nem lehet átírni, újraírni… Lesznek emberek, akiknek ez nem tetszik, de kit érdekel. Ezek művészeti alkotások, nem tagadhatjuk meg őket. Mások szerint ez érzékenyítés, szerintem viszont a világ meghülyült. Sosem vonnék vissza semmit, amit egyszer megírtam.”

Forrás: Blikk