Védelmi pénz, végrehajtók, politika. Ez nem egy újabb gengszerfilm, ez az I. kerület, V. Naszályi Márta és Szamos Miklós, a Ruszwurm cukrászda tulajdonosának kálváriája.

Egy októberi végrehajtói jegyzőkönyvben az állt, hogy a budavári önkormányzat december 4-én bezáratja az ország egyik leghíresebb cukrászatát, a Ruszwurmot, ugyanakkor azóta is, sehol a végrehajtók, a botrányos ügynek ezzel azonban nincs vége.

Szamos Miklós most azt mondta, hogy miután a végrehajtó elolvasta az okiratokat, azt mondta, hogy nem lehet bezárni a cukrászdát, így visszaadta az ügyet a kamarának.

Mint ismeretes, a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa korábban azt mondta, hogy az önkormányzati választások előtt V. Naszályi Márta anyagi támogatást, védelmi pénzt kért tőle cserébe azért, hogy ne veszítse el az üzleteit, a vesztegetési kísérletben állítólag 20–30 millió forintot kért a polgármester. Szamos Miklós ezért be is perelte V. Naszályi Mártát.

A polgármester korábban a Magyar Nemzet stábjának azt mondta, hogy Szamos hazudik, és rágalmazásért be fogja perelni, ez azonban, mint most kiderült, nem történt meg.

Azt hazudta, hogy beperel, de alig várom, hogy bepereljen, mert akkor végre mindent el lehet mondani a nyilvánosság előtt – fogalmazott a cukrász, aki továbbra sem tudja, meddig lehet még nyitva az ország egyik leghíresebb cukrászata.

HírTV

Borítókép: A hányattatott sorsú cukrászda
Forrás: mylittlethings.com